Forsiden

:FJERN-SYN: "Historiene ga oss ute på bygda innblikk og kunnskap om den verden vi drømte om."

:FJERN-SYN: "Historiene ga oss ute på bygda innblikk og kunnskap om den verden vi drømte om."

STEMMEN FRA PARIS: Det. var noe helt spesielt ved den røyklagte og rødvinsmarinerte rustne røsten til Gidske Anderson - hun lagde radiobilder som fikk lytteren med gatelangs i Paris. Bildet er fra 1964. Foto: Rigmor Dahl, Delphin/Oslo Museum

  • Hun var en viktig stemme fra den store verden, skriver Sverre Bjørnholt etter å ha lest biografien om Gidske Anderson.


 

BUDSTADSKRISE PÅ GANG: Ei dobling av innbyggarar over 80 år dei neste 17 åra skaper utfordringar for eldre som vil bu lengst mogleg heime.

 

PENGEDRYSS OVER FORSVARET: Statsminister Jonas Gahr Støre er viss på at næringslivet ønskjer auken i forsvarsbudsjetta velkomen.

KUNSTIG MANIPULASJON: Meningsløse bilder tar eventyret fra oss, skriver Bodil Fuhr.

SKULLE SPRÅKE:Skodespelar Arnhild Litlere tenkjer med skrekk attende til då spesialundervisning på teaterhugskulen skulle få henne til å snakke austlandsk.

UT MED KARAKTERKRAV: Regjeringa vil skrote kjønnspoeng og avvikle karakterkrav for sjukepleiarutdanning.

INSPIRERT AV FOSSE: – For meg er nynorsk norsk, sier den unge journalisten Julie Haugen i videomagasinet om Jon Fosse, laga av Nynorsk pressekontor i samarbeid med Fretta (OBM) i høve tildelinga av Nobelprisen i litteratur for 2023.