Forsiden

/ obm-arkiv /

Nettmagasinet endret i 2024 navn til Fretta.  Her er alle sakene som er publisert i Oslo Business Memo fra starten i 2010 til 2024.

:FJERN-SYN: "Man må faktisk ganske langt ut på landet for virkelig å innse storheten i det å være et menneske på denne deilige delen av jorden."

  • Deilig er jorden, sånn i utgangspunktet, skriver Bodil Fuhr og undres over hvem som sender sjelen ut på en real pilgrimsgange.

Les mer...

:ARBEID: Ein kan få lang jule- og nyttårsferie, om ein har vore taktisk.

  • Dei fleste held seg heime, men utlandet lokkar ein av ti nordmenn i jula 2023.

Les mer...

:ARBEID: "Vi blir sett i same kategori som lakseoppdrett, men vi er langt meir berekraftige."

  • Forbruket av tang og tare i verda ligg på rundt 35 millionar tonn. I løpet av dei komande 25 åra skal den norske tang- og tarenæringa ta store jafs av denne marknaden.

Les mer...

:ARBEID: Drosjenæringa er heilt texas meiner Sp- og Ap-statsrådar, og no praiar dei næringa med strengare regulering

  • – Det har vore litt Texas-tilstandar i drosjenæringa. Det finst lover i Texas òg, berre ikkje gode nok lovar, seier Trygve Slagsvold Vedum (Sp) når han no praiar taxinæringa.

Les mer...

:VIDEOMAGASIN: – For meg er nynorsk norsk, seier den unge journalisten. Sjå og høyr meir om nynorskens Fosse-effekt her!

INSPIRERT AV FOSSE: – For meg er nynorsk norsk, sier den unge journalisten Julie Haugen i videomagasinet om Jon Fosse, laga av Nynorsk pressekontor i samarbeid med Fretta (OBM) i høve tildelinga av Nobelprisen i litteratur for 2023. 

Les mer...

:AKTUELT: Jon Fosse sitt nobelprisforedrag 2023

  • :: Her kan du sjå opptaket av nobelprisvinnar Jon Foss sitt foredrag i Stockholm torsdag 7. desember 2023.
 

Les mer...

:NAMN: "Det er ikkje umuleg å klare 100", seier Fosse.

  • Jon Fosse har publisert rundt 70 verk, dobbelt så mykje som Henrik Ibsen. – Det er ikkje umuleg å klare 100, då, viss eg er flink og iherdig, seier Fosse når han kikar nærare på Nasjonalbiblioteket si Fosse-samling.

Les mer...

:NAMN: "Då eg las Fosse si novelle forstod eg at her var det noko heilt anna på gang enn det eg kunne få til"

FOSSEFAVORITTAR: Har du lyst til å bli betre kjent med forfattarskapen til nobelprisvinnar Jon Fosse, men er usikker på kva for bøker du skal lese? Her tilrår 14 norske forfattarar sine Fosse-favorittar.

Les mer...

:NAMN: "På overflata kan stilen og forma hans verke som parodi på seg sjølv. Men går du djupare, blir det utruleg eksistensielt og humoristisk"

  • – Eg kjem frå bygda sjølv, og kan kjenne meg igjen i veremåten eg finn i tekstane til Jon Fosse, seier NRK-programleiar Hans Olav Brenner.

Les mer...