Forsiden

/ fjern=syn / "Besten vår ville ha ølet veldig sterkt og hadde ofte i litt sukker, han gjekk og kjende på smaken i vekene etter at ølet var halvferdig"

Den urnorske ølgjæren kveik er ei unik grein på slektstreet til all ølgjær i verda. Brørne Jarand og Reidar Eitrheim fekk glaset med arvesølv av besten sin. Det er no teke initiativ til å søkje heimebrygging av øl med kveik inn på Unescos verdskulturarvliste. Foto: Heidi Molstad Andresen / NPK

Den urnorske ølgjæren kveik er ei unik grein på slektstreet til all ølgjær i verda. Brørne Jarand og Reidar Eitrheim fekk glaset med arvesølv av besten sin. Det er no teke initiativ til å søkje heimebrygging av øl med kveik inn på Unescos verdskulturarvliste. Foto: Heidi Molstad Andresen / NPK

URGAMAL ØLTRADISJON: Brørne Eitrheim kveiker øl slik dei lærte av besten, og slik besten lærte av dei som kom før han.



 

SKJELV: Jordskjelva med senter vest av Herøy hadde ringverknader langt inn landet.

 

Det er ikke noen grunn til å frykte at metanhemmere i kuforet er en risiko for hverken dyr eller mennesker, konkluderer Faktisk.no etter å ha sett på temaet som har tatt av i sosiale medier.

 

URGAMAL ØLTRADISJON: Brørne Eitrheim kveiker øl slik dei lærte av besten, og slik besten lærte av dei som kom før han.

CAMPER ALENE: Bodil Fuhr har lagt bak seg fem fabelaktige døgn i Femundmarka.

Her drøfter vinnarane av Nobelprisane i fysikk, økonomi, medisin og kjemi utfordringar med kunstig intellingens, mellom anna. 

Aktuelle saker