Forsiden

/ fjern=syn / "Besten vår ville ha ølet veldig sterkt og hadde ofte i litt sukker, han gjekk og kjende på smaken i vekene etter at ølet var halvferdig"

Den urnorske ølgjæren kveik er ei unik grein på slektstreet til all ølgjær i verda. Brørne Jarand og Reidar Eitrheim fekk glaset med arvesølv av besten sin. Det er no teke initiativ til å søkje heimebrygging av øl med kveik inn på Unescos verdskulturarvliste. Foto: Heidi Molstad Andresen / NPK

Den urnorske ølgjæren kveik er ei unik grein på slektstreet til all ølgjær i verda. Brørne Jarand og Reidar Eitrheim fekk glaset med arvesølv av besten sin. Det er no teke initiativ til å søkje heimebrygging av øl med kveik inn på Unescos verdskulturarvliste. Foto: Heidi Molstad Andresen / NPK

URGAMAL ØLTRADISJON: Brørne Eitrheim kveiker øl slik dei lærte av besten, og slik besten lærte av dei som kom før han.



 

LIVET, DØDEN OG DATASPELET: Afterlife er ei sterkt visuell og filosofisk framsyning som eignar seg best for ungdom, og for dei som toler «skjermteater», men som tidvis blir langdryg, skriv Tellef Øgrim.

 

Heimevernet trappar opp: Nye våpen, betre utstyr og fleire soldatar skal styrke forsvarsevna og gjere 45.000 soldatar klare for krig.

 

I BRANNENS HETE: – Brenner det mye, eller? Bodil Fuhr tenkte på dette spørsmålet fra en vandrehistorie i det norske jazzmiljøet da hun var på tur til brannherjede LA nylig.

 

Urovekkende takter fra en av verdens mest innflytelsesrike ledere, skriver Faktisk-redaktør Stian Eisenträger etter at Meta-sjef Mark Zuckerberg bryter med faktasjekkere.

FARLEGARE: Sjefen for E-tenesta konstaterer at verda har vorte farlegare det siste året

IKKE GREIT NOK? Et lite språklig feilskjær kan velte sulten forbruker, er Tellef Øgrims erfaring etter en skjellsettende handletur på lokalbutikken.

Aktuelle saker

URGAMAL ØLTRADISJON: Brørne Eitrheim kveiker øl slik dei lærte av besten, og slik besten lærte av dei som kom før han.