Forsiden

/ arbeid / Akevitt og sild. Eple. Brød. Saftige biffar og vegansk kjøterstatning – dommarane har vurdert det meste.

Smaksdommar Anine Kallstad (44) luktar på rå laks. Ho veit ikkje at analysen hennar mellom anna skal gje svar på om emballasjen har påverka lukta eller smaken – og – om laksen heldt seg like godt eller betre i den nye innpakninga, etter å ha blitt oppbevart i ulik temperatur og i eit ulikt antal dagar. Foto: Heidi Molstad Andresen / NPK

Smaksdommar Anine Kallstad (44) luktar på rå laks. Ho veit ikkje at analysen hennar mellom anna skal gje svar på om emballasjen har påverka lukta eller smaken – og – om laksen heldt seg like godt eller betre i den nye innpakninga, etter å ha blitt oppbevart i ulik temperatur og i eit ulikt antal dagar. Foto: Heidi Molstad Andresen / NPK

SMAKAR OG LUKTAR PÅ FULL TID: Korleis er det å jobbe som profesjonell smakar? Heidi Molstad Andresen har sjekka kva som skjer på eit smakslaboratorium.



 

SMAKAR OG LUKTAR PÅ FULL TID: Korleis er det å jobbe som profesjonell smakar? Heidi Molstad Andresen har sjekka kva som skjer på eit smakslaboratorium.

 

Urovekkende takter fra en av verdens mest innflytelsesrike ledere, skriver Faktisk-redaktør Stian Eisenträger etter at Meta-sjef Mark Zuckerberg bryter med faktasjekkere.

 

URGAMAL ØLTRADISJON: Brørne Eitrheim kveiker øl slik dei lærte av besten, og slik besten lærte av dei som kom før han.

LIV I GAMLE STENER: Bodil Fuhr er på sporet av den tapte tid under sin gjenvisitt i Machu Picchu.

Det er ikke noen grunn til å frykte at metanhemmere i kuforet er en risiko for hverken dyr eller mennesker, konkluderer Faktisk.no etter å ha sett på temaet som har tatt av i sosiale medier.

Aktuelle saker