Forsiden

:FJERN-SYN: "Er du glad i øl og tradisjoner, så er dette en bok som smaker godt"

Lars Marius Garshol med boka om tradisjonsbrygging av øl. Foto: Sverre Bjørnholt

Lars Marius Garshol med boka om tradisjonsbrygging av øl. Foto: Sverre Bjørnholt

  • En systematisk beskrivelse av tradisjonsbrygging på gårder og i grender, i dalfører og i fjordarmer, skriver Sverre Bjørnholt. Han har lest den nye "tradisjonsølbibelen".


 

OPP- OG NEDTUR: Bodil Fuhr har vært høyt oppe i Andesfjellene og kommet ned igjen, med nye erfaringer og refleksjoner.

 

MENN MED SPØTER: Fleire menn står fram med strikketyet, og det utan så stor fåre for trakassering som i tidlegare tider. 

 

URGAMAL ØLTRADISJON: Brørne Eitrheim kveiker øl slik dei lærte av besten, og slik besten lærte av dei som kom før han.

Her drøfter vinnarane av Nobelprisane i fysikk, økonomi, medisin og kjemi utfordringar med kunstig intellingens, mellom anna. 

EKSTREM SANKING: På femte forsøket vart sau og lam berga ned frå ei fjellhylle på kanten av stupet, 400 meter over Hornindalsvatnet.

DEN GLØYMDE KRIGEN: Over 2000 menn sokk i djupet under slaget ved Fimreite i 1184, ein blodig strid som forfattar Rune Timberlid no kastar nytt lys over.

Aktuelle saker