Forsiden

/ fjern=syn / "Besten vår ville ha ølet veldig sterkt og hadde ofte i litt sukker, han gjekk og kjende på smaken i vekene etter at ølet var halvferdig"

Den urnorske ølgjæren kveik er ei unik grein på slektstreet til all ølgjær i verda. Brørne Jarand og Reidar Eitrheim fekk glaset med arvesølv av besten sin. Det er no teke initiativ til å søkje heimebrygging av øl med kveik inn på Unescos verdskulturarvliste. Foto: Heidi Molstad Andresen / NPK

Den urnorske ølgjæren kveik er ei unik grein på slektstreet til all ølgjær i verda. Brørne Jarand og Reidar Eitrheim fekk glaset med arvesølv av besten sin. Det er no teke initiativ til å søkje heimebrygging av øl med kveik inn på Unescos verdskulturarvliste. Foto: Heidi Molstad Andresen / NPK

URGAMAL ØLTRADISJON: Brørne Eitrheim kveiker øl slik dei lærte av besten, og slik besten lærte av dei som kom før han.



 

OPP- OG NEDTUR: Bodil Fuhr har vært høyt oppe i Andesfjellene og kommet ned igjen, med nye erfaringer og refleksjoner.

 

MENN MED SPØTER: Fleire menn står fram med strikketyet, og det utan så stor fåre for trakassering som i tidlegare tider. 

 

URGAMAL ØLTRADISJON: Brørne Eitrheim kveiker øl slik dei lærte av besten, og slik besten lærte av dei som kom før han.

Her drøfter vinnarane av Nobelprisane i fysikk, økonomi, medisin og kjemi utfordringar med kunstig intellingens, mellom anna. 

EKSTREM SANKING: På femte forsøket vart sau og lam berga ned frå ei fjellhylle på kanten av stupet, 400 meter over Hornindalsvatnet.

DEN GLØYMDE KRIGEN: Over 2000 menn sokk i djupet under slaget ved Fimreite i 1184, ein blodig strid som forfattar Rune Timberlid no kastar nytt lys over.

Aktuelle saker