Forsiden

Den romske nyhetskanalen Nevimos Norvego

Se nyheter og reportasjer i forbindelse med Holocaustdagen 2019.  Det romske reportasjeteamet under veiledning av OBM Nettkringkastings medarbeidere har laget tilsammen seks utgaver av Nevimos Norvego.

Det er gått ett år siden Nevimos Norvego hadde sin aller første sending, på direkten 27. januar 2018.  Kanalen er laget i et samarbeid mellom det romske kultursenteret Romano kher / Kirkens bymisjon og Oslo Business Memo /OBM Nettkringkasting.

Nevimos Norvego retter seg etter pressens etiske regelverk nedfelt i Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten.  Det er journalistiske prinsipper som er nøkkelen til å skape denne kanalen, med formål å bidra til øket forståelse mellom den norske majoritetsbefolkningen og landets aller minste minioritet med rundt tusen medlemmer, tilsvarende et alminnelig bygdesamfunn.

På kort tid har Nevimos Norvego etablert seg som en seriøs formidler av nyheter og reportasjer knyttet til den romske, norske bygda, og blitt en viktig lokalkanal med et fokus som har skapt interesse også i majoritetssamfunnet.

Nevimos Norvego-teamet intervjuer Jan Tore Sanner under Holocaustdagen 2019. Foto: OBM