Forsiden

Oslofinansen inntar nynorskteatret

Oslofinansen inntar nynorskteatret

Mads Ousdal spiller Jeffrey Skilling i Det Norske Teatrets finansmusikalske dramatisering av den amerikanske finansskandalen. Foto: Det Norske Teatret

  • Det Norske Teatret og skuespiller Mads Ousdal skal utover vinteren lokke finansbransjen til teatret med oppsetningen om finansskandalen Enron.

Forhåndssalget til Enron-oppsetningen tyder på stor interesse fra finansbransjen i Oslo. Det musikalske finansdramet med Mads Ousdal i hovedrollen, er den nye teatersjefen Erik Ulfsbys aller første oppsetning.

 Før premieren fredag kveld var allerede halvparten av alle billettene som er lagt ut solgt, og det er 85 prosent av budsjettet, får Oslo Business Memo opplyst.

Ousdal spiller Jeffrey Skilling som var hjernen bak konstruksjonen Enron i Texas. Selskapet vokste seg til verdens største energikonsern før kollapsen i 2001 som tidenes største finansskandale.

Virkelighetens Skilling ble dømt til 26 års fengsel i 2006. Den andre hovedmannen i Enron, Kenny Lay, døde av hjerteinfarkt før dommen mot ham ble avsagt.

  • Gode tider

Det Norske Teatret har hatt stor suksess med de siste sesongenes oppsetninger, sesongen 2009-2010 ble Jesus Christ Superstar med Hank von Helvete en kassasuksess. Det viste igjen allerede i regnskapene for 2009, hvor Lutlaget Det Norske Teatret kunne notere 9,7 millioner kroner i driftsresultat av en omsetning på 173 millioner kroner.

Direktør Astrid Driva Rødsand opplyser at tallene for 2010 ikke helt klare, men det går mot et hyggelig overskudd.

  • Finanspublikum

Oppsetningen om Enron-konkursen er et åpenlyst frieri til finanssektoren i Oslo. Fra billettsalget bekreftes det at satsingen har effekt: Det er mange menn som ringer og bestiller billett, og det er mange fra Oslos bank- og finanssektor får Oslo Business Memo opplyst.