Forsiden

Lager nye kokosboller etter konkurs

Lager nye kokosboller etter konkurs

Forlater Grønland. Den lille kokosbollefabrikken starter opp produksjon av nye kokosboller etter konkursen tidligere i høst. Men lokalene på Grønland er forlatt, fordi husleien ble altfor dyr. Foto: Petter Wang

Den Lille Kokosbollefabrikken starter opp produksjonen igjen etter at selskapet gikk konkurs tidligere i høst.

Per Gjørvad

 

Det er familien Eriksen som siden 2004 har drevet Den Lille Kokosbollefabrikken. De produserte kokosboller etter en hemmelig oppskrift fra 1939, basert på den gamle hjemmelagde måten. Men lønnsomheten var svak, og da de økonomiske problemene tårnet seg opp valgte selskapet å begjære oppbud i slutten av september i år.

- Jeg orker ikke mer, sa daglig leder og eier av halvparten av bedriften, Ricky C. Eriksen i forbindelse med oppbudsbegjæringen.

Nå har familien likevel valgt å satse på nytt.

Kjøpte utstyret

Tidligere daglig leder Tommy Eriksen i Den Lille Kokosbollefabrikken AS har kjøpt tilbake deler av produksjonsutstyret fra konkursboet. Det dreier seg ifølge sluttinnberetningen fra bostyrer om diverse maskiner og utstyr til produksjon og oppbevaring av kokosboller, sjokoladeboller, sjokolade mv. Dette, samt selskapets avtaler og domener ble solgt til Tommy Eriksen for 40 000 kroner. Eriksen har samtidig kjøpt en ti år gammel Toyota varebil som har kjørt 525 000 kilometer for 25 000 kroner av boet. Eriksen har også trådt inn i leiekontrakten for selskapets lokaler i Moss, som har vært brukt til produksjon.

– Det meste av utstyret som befant seg i Moss var tildels gammelt og utslitt, heter det i sluttinnberetningen.

Utstyret som befant seg i Oslo var av nyere dato, og er solgt til en annen kjøper for 25 000 kroner.

– Vi er så og si i gang igjen, vi har bare litt igjen, sier Ricky Eriksen, far til Tommy Eriksen.

– Vi skal fortsette som før. Vi bruker de samme utsalgene, bortsett fra butikken på Grønland. Produksjonen foregår i Moss, sier han.

Dyr leiekontrakt

Lokalene i Lilletorget på Grønland er forlatt. Disse lokalene var en av årsakene til at selskapet fikk økonomiske problemer. Ifølge sluttinnberetningen var det vanskelig for potensielle kunder å legge merke til butikken fordi det ofte sto parkert store trailere utenfor lokalene, som ligger rett ved Oslo Spektrum. Dette førte til dårlig salg fra butikken. I tillegg var husleien svært høy. Kokosbollefabrikken forsøkte å komme seg ut av leiekontrakten, som løp til 2013, men uten at dette lot seg gjøre. Utleier var Lilletorget 1 AS c/o Selvaag Forvaltning AS.

Sluttregnskapet for konkursboet viser et overskudd på 24 587 kroner, som utbetales som dividende til kreditorene. 4800 går til prioriterte krav av klasse I, som kun er NAV Innkrevingssentral. Resten, 19 787 kroner, går til dekning av prioriterte krav av klasse II, noe som gir en dividende på 33,4 prosent. Kreditorene her er Skatt øst og Kemneren i Moss.

Underbalansen i boet er på 925 336 kroner, og det var totalt innmeldt uprioriterte krav for vel 862 000 kroner i boet.

 Les mer om Den lille kokosbollefabrikken: Klikk her!

Les mer om konkursutviklingen i Oslo og Akershus: Klikk her!

Relaterte saker fra arkivet

Telefonparkering på 70 000 p-plasser

EasyPark og Q-Park lanserer telefonparkering på 70.000 parkeringsplasser.

Les mer...