Forsiden

Juni 2021: En million fullvaksinerte er passert

Juni 2021: En million fullvaksinerte er passert

Oslo er i ferd med å bli en gjenåpnet sommerby til glede for en befolkning som har levd i en nedstengt hovedstad de siste syv månedene. Foto: OBM.

:KORONAEN:

  • SISTE: En million fullvaksinerte ble passert lørdag 29.mai.!

Sverre Bjørnholt

 

JUNI 2021

 

Totalt antall smittede pr. 01.06.2021.

** Norge: 125.530.

** Oslo: 35 821.

 

>>Antall vaksinedoser: 2 695 466.

>>Fullvaksinerte: 1 000 554.

 

SISTE: En million fullvaksinerte ble passert lørdag 29.mai.

  • Onsdag 2.juni.

Helsebyråd Robert Steen la entusiastisk fram hovedstaden vaksineprogram framover. Prognosene viser at alle voksne over 18 år i løpet tredje uke i jul vil ha fått tilbud om første dose.

På grunn av en stigende smitteutvikling i den yngre aldersgruppen har kommunen vedtatt å prioritere gruppen 18 til 24 år. Vaksinering av denne gruppen starter allerede uke 24, 7. til 12.juli og i løpet av uke 25 vil hele denne gruppen ha fått tilbud om vaksine.

Aldersgruppen 40 til 44 år vil få vaksinetilbudet  i ukene 25 og 26 og deretter står aldersgruppen 25 til 39 år for tur.

Ettersom man nå er på vei inn i ferietid vil alle få en SMS med en lenke der man kan bestille passende time for vaksinering. Tilbudet vil komme minst en uke før det er aktuelt å sette vaksinen. Men det kan også komme tilbud om hurtiginnkalling, der restdoser kan tilbys.

Helse- og omsorgsminister Bent Hoie opplyste på en pressekonferanse at hvis reisende fra utlandet kan dokumentere ved å  fremvise på helsenorge.no at de enten har tatt nødvendig vaksine eller har hatt covid-19 i løpet av de siste 6 månedene, kan slippe opphold på karantenehotell. Reisende som er blitt vaksinerte i utlandet vil fortsatt måtte oppholde seg på tilvist hotell under karantenetiden.

Dessuten kunne han fortelle at fra 11.juni vil myndighetene ha klart koronapass i to forskjellige varianter. Et for innlandsreisende og andre formål , og et pass beregnet for reiser til og fra utlandet med tilstrekkelig dokumentasjon om vaksiner og smitte. Utenlandspasset er en midlertidig løsning fram til EU og EØS har sitt offisielle koronapass tilgjengelog. Det er ventet i begynnelsen av juli.