Forsiden

August 2021: Ferieslutt gir smittehopp i Oslo

August 2021: Ferieslutt gir smittehopp i Oslo

Smitten i hovedstaden er oppadgående, men helsebyråd Robert Steen konstaterer at situasjonen er ulik fjorårets. Forskjellen er den betydelige vaksineringen av byfolket.  Foto: Finn Eirik Larsen.

:KORONAEN:

  • SISTE: Ny smittefart i Oslo etter ferien.

Sverre Vidar Bjørnholt

 

AUGUST 2021

Antall smittede totalt pr. 01.08.21

** Norge: 137 950

** Oslo: 38080

>> Antall vaksinedoser totalt: 5 407 497

>> Antall fullvaksinerte: 1 814 171

SISTE: NY SMITTEFART I OSLO ETTER FERIEN.

  • Tirsdag 3. august.

Oslofolk vender nå tilbake etter fellesferien. De har fartet Norge rundt og noen også til utlandet. Resultatet er en betydelig økning av korona-smitte. Det har hovedstadens helsemyndighet registrert. Men byens helsebyråd, Robert Steen, er likevel ikke så bekymret.

– Smitten er sterkest knyttet til reise. Med fellesferie og en del reisevirksomhet tror jeg derfor smitten vil gå noe opp og det kan også komme en liten økning i antall sykehusinnleggelser. Men de eldste er fullvaksinert og godt beskyttet nå, sier helsebyråd Robert Steen til NTB.

Smittetallene ved starten av august er økende. Bydel Frogner ligger topp. Smitten i hovedstaden har ikke vært så stor siden juni måned.

Helsebyråd Steen sier at økningen er ventet. Han understreker at situasjonen er helt annerledes enn på disse tider i fjor da man så en tilsvarende økning. Forskjellen er at vaksineringen i hovedstaden har vært betydelig og nå er en tredjedel av den voksne befolkningen fullvaksinert.

Steen regner med at hovedstadens innbyggere kan gå høsten i møte med optimisme og trolig vil høsten bli langt mer normal enn hva som var tilfelle sist høst. Han ser ikke at sykehuskapasiteten blir utfordret og sier at smittesporingen er effektiv og god.