Forsiden

FJERN-SYN

Her finner du journalistikkens svar på frijazzen. "Fjern-syn" er OBMs plass for fritanker, fragmenter og erfaringer til ettertanke.

:FJERN-SYN: "Life is cheap in India"

  • Jeg foretrekker irriterende og overdrevent mikrostyrte løsninger, fremfor friheten til å dø en smertefull død, skriver Bodil Fuhr. Som Aftenposten-journalist under terroraksjonen i Mumbai i 2008 opplevde hun på nært hold den nådeløse livsforakten i dette enorme landet, som nå har registrert 21,5 millioner smittede og over 230 000 døde – så langt.

Les mer...

:FJERN-SYN: Gutta på hytta? Jentene hjemme på nett?

  • Mennesket har ikke dratt til Mars - ennå. Men fortiden innhenter oss.  Er den nye trenden at gutta har dratt på hytta - uten dekning? Mens jentene holder fortet hjemme - og handler på nett?

Les mer...

:FJERN-SYN: Folkens – ta vandrestaven fatt!

  •  Det er tid for å spørre hva DU skal gjøre når pandemien endelig er over, skriver Dag Yngland.

Les mer...

:FJERN-SYN: Endelig fremme, trippeltestet og lettet etter en reise under koronaen

  • :FJERN-SYN: Å reise er for de få utvalgte. Restriksjonene advarer. Hold deg hjemme – hvis du ikke har en god grunn.   

Les mer...

:FJERN-SYN: "I sum mener jeg klart og tydelig: Social audio skiller seg så langt vesentlig fra andre dialogformater"

  • Er Clubhouse en hype som vil gå over? Fremtidens sosiale nettverk? Eller vil appen bli kjøpt eller kopiert av Twitter, Facebook og andre? Jeg tror at Clubhouse er kommet for å bli, men at vi også kommer til å få se social audio som en viktig funksjonalitet i andre plattformer. 

Les mer...

:FJERN-SYN: Pappas kamp - historien om da en 94-åring møtte koronaen i Venezia

  • :FJERN-SYN: Den tidligere salgsdirektøren i Sande Paper Mill, Kjeld Aall Flood flyttet til Venezia da han ble pensjonist.  Som 94-åring ble han smittet av korona ved et uhell på et sykehus.  Her forteller hans datter – journalist Kristin Flood, også bosatt i Venezia – om de dramatiske ukene i koronakrise.

Les mer...

:FJERN-SYN: "Verden har aldri vært nærmere - eller fjernere - enn i julen 2020"

  • :FJERNSYN: Via mobilen er skravlende Facebook-venner verden over bare et tastetrykk unna. Men hjemme kan en ikke omfavne de nærmeste selv om de står bare en meter unna. Verden er snudd på hodet og tiden likeså.

Les mer...

:FJERN-SYN: Strøm i vei - men husk å være varsom!

  • :FJERN-SYN: I en tid da "alle" kan kringkaste direkte fra mobiltelefonen, eksploderer også den digitale møte- og konferanseaktiviteten. OBMs ekspert på redaksjonell video- og direktestrømming deler her noen kjøreregler for godt strømmevett.

Les mer...

:FJERN-SYN: Har teke sentrumshandelen attende

  • :FJERN-SYN: – Vi har køyrt litt lenger denne gongen. Heilt til Langesund, denne idylliske småbyen heilt på grensa til Ytre Oslofjord i Bamble Telemark.  Her har koronapandemien medført eit oppsving for handel og vandel.

Les mer...