Forsiden

:STABEIS: “Å etablere et selskap tar alltid lengre tid enn man tror, uten å være en stabeis kommer man ikke i mål.“

Årets OBM-stabeis 2018: – En grunder må evne å stå imot motstand som oppstår ved endring, å bekjempe etablerte sannheter, gamle vaner og tradisjonelle/konvensjonelle tenkemåter, sier Stian Rustad.  Foto: GORM K. GAARE.

Årets OBM-stabeis 2018: – En grunder må evne å stå imot motstand som oppstår ved endring, å bekjempe etablerte sannheter, gamle vaner og tradisjonelle/konvensjonelle tenkemåter, sier Stian Rustad.  Foto: GORM K. GAARE.

På et tidspunkt for ikke altfor lenge siden begynte Stian Rustad å oppleve at det er lettere å få andre med seg på nye ideer. Han er "OBM-stabeis 2018", og han vet godt hvordan det er når ingen tror på forretningsideen.  Stabeis-egenskapen har vært helt avgjørende, sier han. 



 
  • En systematisk beskrivelse av tradisjonsbrygging på gårder og i grender, i dalfører og i fjordarmer, skriver Sverre Bjørnholt. Han har lest den nye "tradisjonsølbibelen".
  • Seniorene er frampå i arbeidslivet, ikke minst som følge av at etterspørselen etter kompetent arbeidskraft nærmest har eksplodert. Også i kundesentrene er eldre arbeidstakere etterspurt, selv om de fleste kollegene er unge arbeidstagere  

Oslo kommune har besluttet å starte nytt næringsselskap på egen hånd.  Etter flere mislykkede forsøk på å få med Akershus fylkeskommune som deleier i det nye selskapet Oslo Business Region AS, ble det til slutt flertall for et rent Oslo-selskap.