Forsiden

Arbeidstakerne er sendt til å jobbe hjemmefra uten at det er inngått nye avtaler om hvordan dette skal reguleres.

Hjemmekontor kan pålegges som en unntakstilstand.  På vei inn i koronaår nummer to er unntakstilstanden i ferd med å bli permanent. Hjemmearbeidslivet er dermed på vei til å bli den reneste ville vesten.  Foto: Shutterstock.

Hjemmekontor kan pålegges som en unntakstilstand.  På vei inn i koronaår nummer to er unntakstilstanden i ferd med å bli permanent. Hjemmearbeidslivet er dermed på vei til å bli den reneste ville vesten.  Foto: Shutterstock.

  • :ARBEIDSLIV: Å sende arbeidstakere på hjemmekontor er mildt sagt i den juridiske gråsonen. Hvordan hjemmekontorene landet rundt harmonerer med arbeidsmiljøloven er et godt spørsmål. Hvordan følges reglene for fysisk arbeidsmiljø, psykososiale forhold, medvirkning fra tillitsvalgte, verneombudets rolle og arbeidstiden?


 

Lærdommen fra finanskrisen i 1991 må ikke glemmes, konstaterer finanstilsynets sjef Morten Baltzersen.  30 år etter det store skjelvet har han invitert fire nøkkelpersoner til diskusjon.

 
  • Når Ap/Sp-regjeringen reviderer statsbudsjettet for 2022 er det ny usikkerhet om fullføringen av det storstilte regjeringskvartalprosjektet som er oppkalkulert til rundt 40 milliarder kroner. 
 
 
  • :GATEVASK: Kommunale millioner ruller når gatene skal brøytes, repareres og vårvaskes. Ikke minst er fjerning av rask og rusk i Oslo-gatene nå blitt gull for investorer på Stockholm-børsen.