Forsiden

/ arbeid / Akevitt og sild. Eple. Brød. Saftige biffar og vegansk kjøterstatning – dommarane har vurdert det meste.

Smaksdommar Anine Kallstad (44) luktar på rå laks. Ho veit ikkje at analysen hennar mellom anna skal gje svar på om emballasjen har påverka lukta eller smaken – og – om laksen heldt seg like godt eller betre i den nye innpakninga, etter å ha blitt oppbevart i ulik temperatur og i eit ulikt antal dagar. Foto: Heidi Molstad Andresen / NPK

Smaksdommar Anine Kallstad (44) luktar på rå laks. Ho veit ikkje at analysen hennar mellom anna skal gje svar på om emballasjen har påverka lukta eller smaken – og – om laksen heldt seg like godt eller betre i den nye innpakninga, etter å ha blitt oppbevart i ulik temperatur og i eit ulikt antal dagar. Foto: Heidi Molstad Andresen / NPK

SMAKAR OG LUKTAR PÅ FULL TID: Korleis er det å jobbe som profesjonell smakar? Heidi Molstad Andresen har sjekka kva som skjer på eit smakslaboratorium.



 

Bankane under angrep: Kva skjer om Vipps og kortet ditt sluttar å virke?

 

MÅLRETTA REKLAME PÅ KANTEN: Forbrukarrådet meiner Vipps bryt personopplysningslova

 

SVIN MED BAKTERIAR: Resistente bakteriar funne hos svenske grisar, ifølgje det svenske veterinærinstituttet.

 

OVER TUSEN MILLIARDAR: Den nye EU-satsinga på avkarbonisering gjer at Noreg må kople seg tettare på EU, meiner NHO-sjefen. 

 

LIVET, DØDEN OG DATASPELET: Afterlife er ei sterkt visuell og filosofisk framsyning som eignar seg best for ungdom, og for dei som toler «skjermteater», men som tidvis blir langdryg, skriv Tellef Øgrim.

To danske gymnasiastar har utvikla ein app for at kyr skal finna den beste oksen å para seg med.

PASS LABBANE I SOMMAR: Hoggormsesongen er i gang – fleire hundar bitne, melder Giftinformasjonen og DyreID.

Aktuelle saker

URGAMAL ØLTRADISJON: Brørne Eitrheim kveiker øl slik dei lærte av besten, og slik besten lærte av dei som kom før han.