Forsiden

PRM: KASTER SEG PÅ HOSTINGBØLGEN I TELEMARK

[pressemelding] 24SevenOffice bygger hostingsenter på Notodden.

  • "Som et selskap født i Telemark er det svært gledelig å kunne annonsere at 24SevenOffice har valgt Notodden og Høgås Teknologipark, som en av sine hosting lokasjoner. Telemark har generelt gode forutsetninger for å ta del i den raskt voksende hostingindustrien med sitt kalde klima, tilgang til store mengder ren og fornybar kraft og god tilgang på kompetanse. Dette er bevist både ved at Google nylig har kjøpt en giga tomt i Skien og Green Mountain sin milliard satsning på Rjukan. 
  • Notodden er derimot i en særstilling mener 24SevenOffice og vi mener alle forhold nærmest er perfekte for vår hosting drift. Notodden har hele 7 ulike vannkraftverk og en ekstrem tilgang til redundant energi, samt som mye av den kraftkrevende industrien er lagt ned. Notodden har pga blant annet Green Mountain sin milliardsatsning allerede veldig god tilgang til redundant fiber. Google sin satsning i fremtiden vil også gi den beste Internettforbindelsen til resten av Europa, noe som er svært viktig for 24SevenOffice sin fremtidige ekspansjon i Europa. Notodden er også et solsikkert sted og 24SevenOffice har investert i et solcelle anlegg som dekker både vegger og tak. Med sitt naturlige kjølige klima vil vi bruke tilnærmet null energi på kjøling av serverne. Varmen som produseres vil faktisk bli brukt direkte til oppvarming av resten av bygget, så dette blir et positivt regnestykke sammenliknet med tradisjonelle datasentre. Dette som en del av sin satsning på å være et av de mest karbon negative selskapene i Skandinavia.
  • Morselskapet til 24SevenOffice, R-Venture, har anskaffet en ettårig opsjon til å kjøpe Høgås Teknologipark på 8500 kvm og tomten rundtsom er mange ganger så stor. 24SevenOffice har til forskjell fra mange andre internett tjenester betydelig høyere krav til fysisk sikkerhet da vi håndterer bedrifts kritiske data. 24SevenOffice vil derfor bygge sitt datasenter bestående av moduler som er delvis bombesikre og som både er solstorm sikre og fjernavlyttingssikre da modulene vil fungere som et faraday bur. Disse modulene vil enkelt kunne bygges ut i takt med vår vekst. Høgås Teknologipark har også et stort bomberom som vil bli brukt som en av våre backup destinasjoner. 
  • Byggingen vil starte i September og er estimert ferdigstilt før februar 2020. 
  • 24SevenOffice, Google og Green Mountain sin satsning i Telemark stadfester snart Telemark som Norges hosting region. Dette er kanskje passende i og med Telemark også er verdens vugge for skybaserte ERP systemer, med 24SevenOffice sin 22 årige historie."
  • For mer info kontakt adm.dir. i 24 Seven Office Ståle Risa tlf 922 35847