Forsiden

>> Ka førr ei god bok har du laga nu da, Hjalmar?

>> Ka førr ei god bok har du laga nu da, Hjalmar?

Hjalmar Martinussen, redaktør og forfatter, kommer til Oslo Media House lørdag 30. mars 2019. 

[ b o k l a n s e r i n g ]  Forlaget Giutbok.no har lasering av redaktør Hjalmar Martinussens bok «Ka godt skal du lag nu , Hjalmar» i Oslo Media House. – Det blir en annerledes boklansering, sier forlagsgründerne Alf Bergli og Terje Eriksen.

Hjalmar Martiunessen er gründer og mangeårig redaktør i Øksnes avis. Han er opptatt av god og tradisjonell mat basert på lokale gode råstoffer, han er kompromissløs på kvalitet. Dette har resultert i at boka er full av gamle gode og tradisjonelle oppskrifter fra Vesterålen.

– Boken er en oppsummering av Hjalmars gode matopplevelser helt fra barnsben av og opp til dagen moderne matkultur, sier forlegger Alf Bergli.  Hjalmars vesterålske matkulturelle verk er også en av de første bøkene på Giutbok.no, forlaget Bergli og medgründer Terje Eriksen etablerte sommeren 2018.

 

I tillegg til matkulturen som presenteres i boka har Hjalmar alltid hatt en forkjærlighet for de lokale figurer og originaler som dagens samfunn er kjemisk rent for. Han har tatt oss med tilbake til en frodig og fargerik tid fra hans barndom og ungdom på 50- og 60 tallet.

Det er «Rorbua» som er selvopplevd og som gjengis usminka. Det var en tid hvor en god replikk og en frodig historie med en språkbruk og positiv «bainnskap», som er ukjent for de fleste i dag, var mye mer verdt enn penger. Dette er levende beskrevet ikke minst understøttet av Jarle Hammers innsiktsfulle illustrasjoner hvor du kan leve deg inn i situasjonene.

En annerledes boklansering

Lørdag 30. mars 2019 skjer det noe som aldri før har hendt i hovedstaden – bli med på et vesterålsk bokbad!  Det er en kulturhistorisk skatt som Hjalmar har samlet for oss, denne får vi servert «live» i Oslo Media House.

Boken har tydelig rørt ved mange som er kulturelt interessert, da den har ligget på bestselgerlistene i nord helt siden november.

Vi starter og avslutter med et musikalsk intermesso ved Bluesdronningen Marit Endresen. Hun tør være kjent for det store publikum helt fra 70- tallet.

Det som vil toppe opplevelsen for mange i denne lille historiske Vesterålens hule sentralt i Oslo er smaksopplevelsene som kommer i etterkant av bokbadet, når Hjalmar serverer smaksprøver på noen av bokens menyer - disse smaksopplevelser vil du ikke finne andre steder, hverken før eller senere.

– Det for fàn nu det skjer, som det heter i Vesterålen, sier Alf Bergli

Program for boklanseringen 

  • 15:00 Musikalsk intermesso med bluesdronningen Marit Endresen
  • 15:15 Bokbad av Hjalmar Martinussen, forfatter av boka "Ka godt skal du lag nu, Hjalmar". mat og historier fra Vesterålen.
  • 15:45 Boksalg og signering av forfatteren
  • 16:00 Hjalmar serverer smaksprøver på noen av bokens menyer, smaksopplevelser du ikke vil finne andre steder.
  • 16:45 Nok en musikalsk happening med Marit Endresen.
  • 17:00 "Brun tur" i første etasje i Skippergaten på baren Destiny.

Gå ikke glipp av dette. Det er helt gratis. Meld deg på her!

 

  • Se glimt fra Hjalmar Martinussens bokbad i Tromsø her.