Forsiden

>>HEDRET FOR TREFFSIKKER JOURNALISTIKK

>>HEDRET FOR TREFFSIKKER JOURNALISTIKK

Finanfokus fikk "Innertieren" for temanummeret om compliance. 

Temautgaven om ”Compliance” i Finansfokus ble kåret til årets mest treffsikre journalistikk i Fagpresseprisene 2019. OBM ved Claude R. Olsen og Magne S. Otterdal bidro til de prisvinnende sakene.

” Innertieren” er en priskategori i Fagpresseprisene som premierer viktig og treffsikker journalistikk i målgruppen. Finansfokus distribueres til ansatte på alle nivåer innen sparebanker, forretningsbanker, forsikringsselskaper og finansieringsselskaper, IT og assurandørvirksomheter.

  • Om vinneren sa juryen:

”Dette fagbladet har viet temasidene til alle mulige sider ved et helt spesielt, men likevel svært viktig begrep i bransjen deres. Denne bransjen er oversvømt av lover og forskrifter som skal sikre samfunnet og kunder mot juks og hvitvasking. For å unngå sanksjoner og omdømmetap, jobber mange med det som kalles for compliance, eller som det kanskje burde hete på godt norsk: Regeletterlevelse. Journalistene har gjennom en svær temautgave tatt et grundig og oppklarende dypdykk i dette spesielle begrepet i finansnæringen. Årets innertier går til Sjur Anda, Claude R. Olsen, Magne Otterdal og Svein Åge Eriksen i Finansfokus for temaet: «Compliance».”

  • Skikkelig anerkjennelse

Dette skriver Finansfokus om prisen:  At Finansfokus’ temanummer om compliance – etterlevelse av regelverk – var en innertier blant leserne, ble tydelig like etter utgivelsen i fjor høst. Redaksjonen fikk en rekke forespørsler om ekstranummer, til bruk i opplæring internt i bedrifter. I går ble temanummeret også belønnet med den gjeve Innertieren, da Fagpresseprisene 2019 ble delt ut.

– Vi er kjempeglade og stolte! Dette er en skikkelig anerkjennelse, som vi har jobbet for i mange år. Vi er takknemlige for at Finansforbundet ser verdien av å satse på solid og uavhengig journalistikk, sier redaktør Svein Åge Eriksen.

Han legger til at det er "ekstra artig å være redaktør når vi får en slik anerkjennelse. Mange har en del av æren og dette er et godt samarbeid mellom vår egen journalist, dyktige frilansere, fotografer og designere."

 
  • Inspirerende

OBM har siden 2018 bidratt med en rekke artikler og reportasjeprosjekter i Finansfokus, og synes også det er ekstra stas å bli inkludert i innertierprisen til magasinet.

– Det er svært inspirerende å jobbe med journalistikk for Finansfokus, og vi ser frem til flere prosjekter med prisvinnende potensiale, sier Magne S. Otterdal.  Oslo Business Memo har levert journalistikk til flere publikasjoner i fagpressen, reportasjer i magasinformat, nettnyheter og videoreportasjer.

LES FLERE AV OBMs FAGPRESSESAKER HER!