Forsiden

Pareto Securities blir eier i sjømatforum

Pareto eier i sjømatforum

Fra venstre Øystein Lie i MareLife, Jørgen Lund i NASF og Johan Michelsen i Pareto Securities. De har dannet joint venture-selskap som skal drive den store internasjonale sjømatkonferansen i Oslo videre.

  • Den oslobaserte finanskjempen Pareto går inn som eier i sjømatforumet North Atlantic Seafood Forum, som står bak den store internasjonale konferansen for sjømatnæringene i Oslo.

Det er Pareto Securities som går inn på eiersiden i et joint venture-selskap som skal drive aktivitetene i North Atlantic Seafood Forum (NASF) videre i samarbeid med NASF-gründer Jørgen Lund og MareLife. Pareto tar dermed en nøkkelposisjon i det som omtales som verdens viktigste konferanse for aktører i sjømatindustrien. Fra før har Pareto posisjonert seg som arrangør av oljekonferansen i Holmenkollen hvert år i august/september, den også en de viktigste begivenhetene blant næringskonferanser i Oslo.

  • Styrking

NASF-gründer Jørgen Lund og direktør Øystein Lie i MareLife legger ikke skjul på viktigheten av å ha med Pareto Securities på laget når sjømatkonferansen går av stabelen på Radisson Blu Scandinavia til uken.

Nyheten om Pareto Securties eierskap i konferansen er publisert i en spesialseksjon fra NASF og MareLife i Oslo Business Memos siste papirutgave, hvor programmet for konferansen er trykket. Meglerfirmaets medeierskap blir beskrevet som en styrking:

- Denne styrkingen av samarbeidet mellom MareLife og Pareto som en sterk aktør i finansnæringen bidrar sterkt til å befeste North Atlantic Seafood Forum som verdens fremste konferanse for sjømatindustrien, heter det.
NASFs direktør Jørgen J. Lund kjøpte NASF fra Norges Varemesse i april 2010. Han gikk så i partnerskap med MareLife, sammenslutningen for sjømatindustrien i Norge under ledelse av direktør Øystein Lie. NASF eies nå av MareLifes medlemmer. Pareto Securities tok først ansvaret for finans- og investorseminaret under konferansen.

  • Joint venture-selskap

Samarbeidet med Pareto er nå videreutviklet til et joint venture-selskap der MareLife, Pareto og Lund går inn på eiersiden i det som er blitt en møteplass for sjømatnæringens toppledere: NASF er i dag verdens fremste konferanse og møtested for sjømatnæringen, og dekker et bredt spekter av industriens sektorer. Rundt 450 toppleder fra 22 land og 250 selskaper deltar på konferansen i Oslo. MareLife-sammenslutningen er et uavhengig nettverk med 45 ledende internasjonale sjømatfirmaer og institusjoner som medlemmer. MareLife driver frem industrielle forsknings- og utviklingsprosjekter med bred internasjonal anvendelse. MareLife er del av viktige nasjonale og internasjonale nettverk.

  • Verdenseliten i sjømat

På NASF 2011 som holdes på Radisson Blu Scandinavia Hotel er det lagt opp et omfattende program med 7 seminarer og 80 toppledere fra næringen som innledere. Blant temaene kan nevnes seminaret om forbrukertrender og utsiktene for europeiske detaljmarkeder. Det blir også to parallelle seminarer innenfor hvitfisk og pelagisk sektor med toppledere fra verdens ledende selskaper som deltagere. Ikke minst kan nevnes seminaret før den ordinære konferansen 1. mars om temaet: "Vitenskap - grunnlaget for de marine næringer i det 21. århundre".

Øystein Lie i MareLife sier dette er verdenseliten innenfor marinvitenskapelig sektor som adresserer de store sakene for næringen og de er ikke snauere enn at de også adresserer menneskehetens store utfordringer:

- Klima og havmiljø, havressurser, matforsyning og human helse koblet til konsum av marine produkter. Blå produksjon har dessuten mye lavere karbonavtrykk enn landbasert matproduksjon, sier Lie til Oslo Business Memo. Han sier det tidligere ikke har vært mønstret et slikt panel på disse viktige spørsmålene på en og samme dag.

  • Les mer om konferansen og programmet i pdf-utgaven av Oslo Business Memo på side 19-36: Klikk her
  • Sjømateliten konkurrerer med skieliten under VM! Klikk her!
  • Sjekk mer om utfordringer og muligheter for sjømat i fremtiden. Vitenskapsfolk samles til spesialkonferanse i forbindelse med NASF: Klikk her!