Forsiden

Må velge: Nydalen eller Havnelageret

Må velge: Nydalen eller Havnelageret

Trives i Nydalen. Administrerende direktør Rune Syversen i Crayon Group og kollegaene Veronica Alexandersen og Ragnhild Halse (i midten) trives godt i Nydalen. Foto: Gorm K. Gaare/EUP-Images

Når de to Oslo-baserte it-selskapene Crayon Group og Inmeta slår seg sammen, oppstår spørsmålet: Hvor skal hovedkontoret ligge; i Nydalen eller i Havnelageret?

Det fusjonerte lisens- og konsulentselskapet Inmeta Crayon ASA får rundt 450 ansatte og en samlet omsetning på cirka 1,3 milliarder kroner i 2010.

Crayon Group holder til i Nydalen, hvor fleste av bedriftens 190 ansatte i Norge jobber. Børsnoterte Inmeta har omtrent like mange ansatte i Norge, og de fleste av dem sitter i hovedkontoret i Havnelageret.

Lokaliseringsspørsmål i forbindelse med en fusjon er gjerne et delikat spørsmål, ikke minst når det dreier seg om selskaper som er spesielt avhengig av kompetente og fornøyde ansatte.

Ledig plass begge steder

- Når det formelle i forbindelse med fusjonen er på plass, må vi sette oss ned for å ta noen viktige beslutninger om lokalisering. Det er viktig å ha med de ansatte i den beslutningen, og at det blir en god prosess. Vi må finne en praktisk løsning, som er god økonomisk og som «makes sense» for de ansatte. Vi har flinke folk som mange vil ha, sier administrerende direktør Rune Syversen i Crayon.

Jarl Øverby blir konsernsjef for nyfusjonerte Inmeta Crayon ASA. Han har kontor i Havnelageret.

Syversen og med-gründer Jens Rugseth eier hver 18,5 prosent i Crayon, og blir de største enkeltaksjonærene i det fusjonerte selskapet med 9,8 prosent hver.

Crayon har vært i Nydalen siden Syversen og Rugseth startet selskapet i 2002. Den gang vurderte de Lysaker, men regnet med at det ville være umulig å få folk fra nord og øst i Oslo til å jobbe på Lysaker.

- Vi i Crayon er veldig fornøyd med å være i Nydalen. Vi har god erfaring med logistikken, adkomsten og offentlig kommunikasjon, og trives godt her. Så hvis vi havner her, er det positivt, sier Syversen.

Må forhandle

I motsetning til Inmeta har Crayon en omfattende kursvirksomhet, og har derfor investert mye i lokaler tilpasset denne virksomheten. En flytting av virksomheten vil derfor måtte kreve nye investeringer. Ifølge Syversen er det plass nok til å samle virksomheten både i Nydalen og i Havnelageret.

- Slik sett er vi heldige, vi har muligheter begge steder, sier han. Både Inmeta og Crayon er bundet opp i langsiktige leieavtaler, med rundt fem års horisont. Dermed ligger det også an til diskusjoner med de respektive gårdeierne i månedene som kommer. Det er Bakke-familien som eier gården i Sandakerveien hvor Crayon leier, mens Havnelageret er eid av statlige Entra.

Synergieffektene ved fusjonen ligger ikke i å redusere antall ansatte, trolig blir det flere.

- Utfordringene nå ligger i at vi har for lite ressurser på alle områder. Derfor ligger det ann til god vekst i antall hoder hos oss. Vi legger opp til en vekst på 25 prosent i antall ansatte i Norge i inneværende år, gitt at vi finner de rette folkene, sier Syversen.

Fakta om fusjonen

Aksjonærene i Crayon vil eie 53 prosent i det fusjonerte selskapet, mens dagens Inmeta-aksjonærer får 47 prosent. Før fusjonen tar eierne i Crayon ut et utbytte fra selskapet på 40 millioner kroner. Det fusjonerte selskapet blir børsnotert.

Crayon hadde i de første ni månedene i 2010 en omsetning på 605 millioner kroner og et driftsresultat på 20,5 millioner kroner.

Inmeta hadde i samme periode en omsetning på 248 millioner og et driftsresultat på 17,7 millioner kroner.

Inmetas administrerende direktør Jarl Øverby blir toppsjef i det fusjonerte selskapet, mens Rune Syversen og Jens Rugseth går inn i ledelsen. Syversen skal jobbe med kunder og strategi, Rugseth får ansvaret for internasjonalisering.

Inmeta Crayon blir Norges største lisenspartner, og blir en av Microsofts ti største partnere i Europa.

Fokus for Inmeta Crayon vil være salg av programvare, «software asset management» og en rekke sentrale tjenesteområder

Fusjonen skaper en plattform for internasjonal ekspansjon gjennom etablerte virksomheter i Sverige, Danmark, Finland og Tyskland.

Kilde: Inmeta Crayon

Les også om Crayon som en av de store vekstbedriftene i Nordre Aker: Klikk her!

Les pressemeldingen om fusjonsvedtaket Crayon Inmeta: Klikk her!

Les reportasjen om Crayon i første papirtugave av Oslo Business Memo: Klikk her!

Relaterte saker fra arkivet

>> BOLIGPRISEN OPP 16,5 PROSENT TROSS NEDGANG I MAI

[eiendom] Oslo har fremdeles den høyeste 12 måneders veksten i eindomsprisene på 16,5 prosent, tross en prisnedgang i mai måned på 1,4 prosent.  Dette ifølge tall fra Eiendom Norge.

Les mer...

Bankkontrakt til Datametrix

PRESSEMELDING: Datametrix undertegnet nylig en avtale med Sparebank 1 Oslo og Akershus og Samarbeidende Sparebanker AS (Samspar) om leveranse av nytt WAN til en verdi av 30 MNOK. Avtalen strekker seg over tre år.

Les mer...

Sterk vekst og europeisk brohode

PRESSEMELDING: Basefarm avsluttet 2011 med sterk vekst i omsetningen og med et nytt, sterkt brohode inn mot Europa.

Les mer...

Rekordresultat for Entra Eiendom

PRESSEMELDING: Stabil og effektiv drift gir Entra Eiendom over en milliard kroner i årsresultat fra eiendomsdriften.

Les mer...

Ny regiondirektør i Entra

PRESSEMELDING: Mona Aarebrot er ansatt som regiondirektør i Stor-Oslo i Entra Eiendom.

Les mer...

Entra-eiendommer til 23 mrd.

PRESSEMELDING: Stabil utvikling i leieinntekter og reduserte driftskostnader ga Entra Eiendom et driftsresultat på 264,9 millioner kroner i tredje kvartal 2011, opp fra 252,4 millioner kroner i tilsvarende periode i fjor. Ved utgangen av kvartalet var markedsverdien av selskapets eiendomsportefølje 22,8 milliarder kroner.

Les mer...

Svekkede utsikter for næringseiendom

PRESSEMELDING: Uendret kontorledighet og gode utleiepriser, men reduserte forventninger i forhold til tidligere prognoser. Det er oppsummeringen av Entra Eiendoms konsensusrapport om markedet for utleie av næringseiendom.

Les mer...

Prisrekord på ettroms i Oslo

PRESSEMELDING: Prisrekord i Oslo på 1-roms utleieleiligheter.

Les mer...

Kommunikasjonssjef i Entra

PRESSEMELDING: Cato A. Mørk (38) har begynt som kommunikasjonssjef i Entra Eiendom AS. Han vil ha ansvar for daglig mediehåndtering i selskapet, i tillegg til andre pr- og kommunikasjonsoppgaver.

Les mer...

Milepæl for Ensjøbyen

PRESSEMELDING: En viktig milepæl er passert med den totalrenoverte Ensjøveien som miljøgate, og markerer et viktig skritt videre i Norges største eiendomsprosjekt.

Les mer...

Storforvandling på Aker Brygge

PRESSEMELDING: Aker Brygge i Oslo skal de neste fire årene gjennomgå en storstilt ombygging og modernisering. I alt 1 - 1,5 milliarder kroner skal brukes på prosjektet.

Les mer...

Datametrix skal levere nytt stamnett til SpareBank 1-alliansen

PRESSEMELDING: SpareBank 1-alliansen har valgt Datametrix som leverandør når konsernet nå skal investere i et helt nytt stamnett. Det nye nettet er så robust og stabilt at selskapet er sikret en lang rekke betydelige gevinster av dette i årene fremover. For Datametrix har avtalen en økonomisk verdi på 23 MNOK.

Les mer...

Entra selger Optimo

PRESSEMELDING: Entra Eiendom selger sine aksjer i prosjektutviklingsselskapet Optimo Prosjekt AS.

Les mer...

Mobilitet viktigste fremtidstrend

PRESSEMELDING: Mobilitet er den trenden som mer enn noen annen kommer til å påvirke den teknologiske utviklingen i næringslivet og det offentlige, viser en ny undersøkelse.

Les mer...

Gresset grønnere i Halogen

PRESSEMELDING: Halogen, et av Norges største konsulenthus innen digital kommunikasjon og design, har ansatt Helene Graver som ansvarlig for salg og markedsføring.

Les mer...

Leieprisene stiger i kontormarkedet

PRESSEMELDING: Fallende kontorledighet og stigende leiepriser. Det er en av hovedkonklusjonene i "Entras konsensusrapport". Markedsaktørene melder også at transaksjonsvolumet er høyest siden 2008.

Les mer...

Basefarm kjøper nederlandsk driftsselskap

PRESSEMELDING: Basefarm AS kjøper det nederlandske applikasjonsdriftselskapet Bluedome BV. Kjøpet er et ledd i Basefarms strategi for å styrke selskapets posisjon i det nordeuropeiske markedet.

Les mer...

Historisk eiendomsverdi for Entra

PRESSEMELDING: Resultatene for første kvartal 2011 viser god utvikling i Entra Eiendom. Markedsverdien på selskapets eiendomsportefølje er den høyeste noensinne, og resultatet før skatt økte betydelig fra første kvartal i fjor.

Les mer...

Prisfall på utleie

PRESSEMELDING: Liten aktivitet og nedgang i utleiepriser. Lei nå - før priseksplosjon, mener Utleiemegleren.

Les mer...

Prisoppgang i april

PRESSEMELDING: Prisstatistikk fra GARANTI Eiendomsmegling viser at prisene på omsatte borettslagsleiligheter gikk opp med 2,2 prosent i april.

Les mer...