Forsiden

Krangel om rasfarekonsept

Krangel om rasfarekonsept

Til venstre utstnitt av nettsiden fra Trygge Gater ANS som Frode Olav Smith mener er etteraping av takras.no, utsnitt til høyre. Montasje: Oslo Business Memo

Det er brutt ut krangel i Oslos takrasbransje: Frode Olav Smith i rasfare.no angriper konkurrenten Frikk Brynestad Stokkes markedsføring. Brynestad Stokke driver Trygge Gater ANS og fareforras.no.

Smith sier til Oslo Business Memo at han har bedt sin advokat vurdere å gå til Byfogden med begjæring om midlertidig forføyning mot Brynestad Stokkes virksomhet.

Smith ringte sist uke til Trygge Gater for å be dem gjøre endringer i markedsføringen. Han reagerer på nettsiden fareforras.no og at den markedsføres som "Norges ledende".

Veldig irriterende

- Hvordan kan de kalle seg Norges ledende leverandør av varseskilt og istappfjerning, spør Frode Olav Smith. Han forteller at henvendelsen til konkurrenten var nytteløs.

Frode Olav Smith i rasfare.no vurderer å begjære midlertidig forføyning av fareforras.no.

- Dette er veldig irriterende, og jeg har sett meg nødt til å engasjere advokat til å se på saken, sier Smith til Oslo Business Memo.

- Jeg synes alle konkurranse er sunt. Men jeg er ikke for konkurranse som baseres på plagiat, sier Smith.

Frikk Brynestad Stokke svarte ikke på Oslo Business Memos gjentatte henvendelser på telefon og epost i går. Konkurrenten Frode Smith har nemlig kontaktet advokat for å gå til byfogden med begjæring om midlertidig forføyning av Brynestad Stokkes virksomhet.

Industriell løsning

Rasfare.no-gründeren har siden 2007 drevet firmaet som enkeltmannsforetak, men er nå i ferd med å omgjøre virksomheten til et AS med industrielle investorer inn på eiersiden. Den prosessen er ifølge Smith i ferd med å bli fullført.

- Det er veldig mye jobb å drive slik jeg har gjort hittil, og for å vokse videre er det nødvendig å få hjelp, sier Smith som egentlig synes det er synd at denne delen av gründerperioden snart er et tilbakelagt stadium.

Den nye eieren, som foreløpig er konfidensiell, vil i utgangspunktet bidra til logistikk og drift av rasfare.no, som har levert 2500 installasjoner i Oslo og rundt 1000 i andre deler av landet.

Svensk utfordrer

Blant de nye utfordrerne i kampen for å levere rasvarsling og fjerning av istapper, er det svenske firmaet isras.se fra Karlstad. Nordmannen Mariust Holth er en av hovedpersonene i isras.se. Han ser ikke noe stort problem med likheten i de ulike leverandørenes varslingsflagg:

- Hovedformålet til produktet er å forhindre ulykker. At flagg/skilt er relativt like gjør at man blir lettere oppmerksom på formålet til produktet, skriver Holth i en epost til Oslo Business Memo.

Holth mener norske gårdeiere ligger etter svenskene med å raskt fjerne istappene, mens nordmennene er flinkere til å varsle om rasfaren. Han mener isras.se har langt lavere priser på sine tjenester enn konkurrentene. Det skyldes først og fremst produksjonskonstnadene som følge av produksjon i Kina.

- Selv om vi har hovedmarkedet i Sverige, har vi kunder i det norske markedet og ser på dette som et veldig spennende marked, skriver Marius Holth.

Les mer om takrasmarkedet: Klikk her!

Relaterte saker fra arkivet

>> BOLIGPRISEN OPP 16,5 PROSENT TROSS NEDGANG I MAI

[eiendom] Oslo har fremdeles den høyeste 12 måneders veksten i eindomsprisene på 16,5 prosent, tross en prisnedgang i mai måned på 1,4 prosent.  Dette ifølge tall fra Eiendom Norge.

Les mer...

Rekordresultat for Entra Eiendom

PRESSEMELDING: Stabil og effektiv drift gir Entra Eiendom over en milliard kroner i årsresultat fra eiendomsdriften.

Les mer...

Ny regiondirektør i Entra

PRESSEMELDING: Mona Aarebrot er ansatt som regiondirektør i Stor-Oslo i Entra Eiendom.

Les mer...

Entra-eiendommer til 23 mrd.

PRESSEMELDING: Stabil utvikling i leieinntekter og reduserte driftskostnader ga Entra Eiendom et driftsresultat på 264,9 millioner kroner i tredje kvartal 2011, opp fra 252,4 millioner kroner i tilsvarende periode i fjor. Ved utgangen av kvartalet var markedsverdien av selskapets eiendomsportefølje 22,8 milliarder kroner.

Les mer...

Svekkede utsikter for næringseiendom

PRESSEMELDING: Uendret kontorledighet og gode utleiepriser, men reduserte forventninger i forhold til tidligere prognoser. Det er oppsummeringen av Entra Eiendoms konsensusrapport om markedet for utleie av næringseiendom.

Les mer...

Prisrekord på ettroms i Oslo

PRESSEMELDING: Prisrekord i Oslo på 1-roms utleieleiligheter.

Les mer...

Kommunikasjonssjef i Entra

PRESSEMELDING: Cato A. Mørk (38) har begynt som kommunikasjonssjef i Entra Eiendom AS. Han vil ha ansvar for daglig mediehåndtering i selskapet, i tillegg til andre pr- og kommunikasjonsoppgaver.

Les mer...

Milepæl for Ensjøbyen

PRESSEMELDING: En viktig milepæl er passert med den totalrenoverte Ensjøveien som miljøgate, og markerer et viktig skritt videre i Norges største eiendomsprosjekt.

Les mer...

Storforvandling på Aker Brygge

PRESSEMELDING: Aker Brygge i Oslo skal de neste fire årene gjennomgå en storstilt ombygging og modernisering. I alt 1 - 1,5 milliarder kroner skal brukes på prosjektet.

Les mer...

Entra selger Optimo

PRESSEMELDING: Entra Eiendom selger sine aksjer i prosjektutviklingsselskapet Optimo Prosjekt AS.

Les mer...

Leieprisene stiger i kontormarkedet

PRESSEMELDING: Fallende kontorledighet og stigende leiepriser. Det er en av hovedkonklusjonene i "Entras konsensusrapport". Markedsaktørene melder også at transaksjonsvolumet er høyest siden 2008.

Les mer...

Historisk eiendomsverdi for Entra

PRESSEMELDING: Resultatene for første kvartal 2011 viser god utvikling i Entra Eiendom. Markedsverdien på selskapets eiendomsportefølje er den høyeste noensinne, og resultatet før skatt økte betydelig fra første kvartal i fjor.

Les mer...

Prisfall på utleie

PRESSEMELDING: Liten aktivitet og nedgang i utleiepriser. Lei nå - før priseksplosjon, mener Utleiemegleren.

Les mer...

Prisoppgang i april

PRESSEMELDING: Prisstatistikk fra GARANTI Eiendomsmegling viser at prisene på omsatte borettslagsleiligheter gikk opp med 2,2 prosent i april.

Les mer...

Skanska bygger Gjensidiges nye hovedkontor i Oslo

PRESSEMELDING: Skanska har fått i oppdrag av Rom Eiendom å bygge et nytt kontorbygg i Schweigaardsgate 21-23 i Oslo til cirka 406 millioner kroner.

Les mer...

Flere Entra-bygg slukker lyset

PRESSEMELDING: Entra vil være med å bidra til at Earth Hour slår alle tidligere rekorder. Lørdag 26. mars slukkes lyset i 12 Entra-bygg. Det er dobbelt så mange som i fjor.

Les mer...

Veidekke skal rehabilitere ABN-kvartalet i Oslo

PRESSEMELDING: Anthon B Nilsen AS har gitt Veidekke Entreprenør AS oppdraget med å rehabilitere ABN-kvartalet i Oslo (Rådhusgata 27 og Øvre Vollgate 7). Kontraktssummen er på 155 millioner kroner ekskl. mva.

Les mer...

Må velge: Nydalen eller Havnelageret

Når de to Oslo-baserte it-selskapene Crayon Group og Inmeta slår seg sammen, oppstår spørsmålet: Hvor skal hovedkontoret ligge; i Nydalen eller i Havnelageret?

Les mer...

Oslofolk tror på boligsparing

Hovedstadens innbyggere har klart mest tro på sparing gjennom boligen det kommende året – og med god grunn: Oslo-området har enorm tilflytting samtidig som det bygges lite nytt.

Les mer...