Forsiden

Fyller Colosseum

Fyller Colosseum

Blir ikke rusa. - Du kommer ikke ut og er rusa etter Oslo Facebook Event, men vi håper du går ut med økt kunnskap, sier reklame- og mediemannen Nils Petter Nordskar. Her sammen med kollega Vidar Osa (t.v.). Foto: iQualify Competence Network

Reklame- og mediemannen Nils Petter Nordskar skulle ha facebookside til sitt nye firma, og fikk prisoverslag på opp til 100.000 kroner. - Men du får det meste for 900 kroner måneden, sier han. Nå fyller Nordskar og kollega Vidar Osa Colosseum kino med Oslo Facebook Event 2011.

Nils Petter Nordskar og Vidar Osa startet firmaet iQualify Competence Network i november ifjor for å drive med foredragsvirksomhet og events. Oslo Facebook Event, eller Facebook for næringslivet, er firmaets første arrangement. Da antall påmeldte nådde 250 måtte Nordskar og Osa oppgradere fra den nest største salen på Colosseum kino til Colosseums store sal. Da påmeldingen stengte var antall påmeldte passert 400.

- Responen har vært overveldende. Den store salen tar 900, og det fyller vi ikke med dette arrangementet, men det er allerede mer enn vi hadde håpet på, sier Nordskaar. Prisen per deltager er 1950 kroner (eks.mva), og Nordskar kan konstatere at firmaet kommer til å gå med overskudd på arrangementet 3. februar.

- Vi leier ikke inn dyre kjendiser som skal skape halleluja-stemning. Det er et fag-event, hvor fagfolk deler sin kompetanse. Mesteparten av honoraret ligger i det å kunne vise seg frem, sier Nordskar.

De store i tet

Nordskar mener det er større bedrifter som NSB, Netcom, Chess og Tine som best utnytter potensialet i sosiale medier og facebook.

- De har store ressurser i markedsavdelingene, både mennesker og penger, og er oppdatert på sosiale medier. Og når de kaster seg ut i det, har de skjønt at mye av kostnadene ligger i oppfølgingen, etter at du har trykket på play-knappen. Du trenger mennesker som skal håndtere og drive det.

Da Nordskar og Osa selv skulle ha laget en facebook-side til sitt nye firma, fikk de prisanslag på 50.000 til 100.000 kroner.

- Det er en jungel der ute. Men vi fant ut at man får det meste for 900 kroner måneden, sier Nordskar, og viser blant annet til Kongsberg-selskapet Fanbooster, som er landets eneste facebook-sertifiserte applikasjonsutvikler, og som sitter med et bibliotek av facebook-byggeklosser.

- Hva skal man sitte igjen med etter Oslo Facebook Event?

- Vi tror du går ut med ferdigheter du ikke hadde, skjønner at du ikke kan gjøre alt selv men vet hvor kompetansen sitter, og føler deg oppdatert på dette feltet, sier Nordskar.

Relaterte saker fra arkivet

Bankkontrakt til Datametrix

PRESSEMELDING: Datametrix undertegnet nylig en avtale med Sparebank 1 Oslo og Akershus og Samarbeidende Sparebanker AS (Samspar) om leveranse av nytt WAN til en verdi av 30 MNOK. Avtalen strekker seg over tre år.

Les mer...

Sterk vekst og europeisk brohode

PRESSEMELDING: Basefarm avsluttet 2011 med sterk vekst i omsetningen og med et nytt, sterkt brohode inn mot Europa.

Les mer...

Datametrix skal levere nytt stamnett til SpareBank 1-alliansen

PRESSEMELDING: SpareBank 1-alliansen har valgt Datametrix som leverandør når konsernet nå skal investere i et helt nytt stamnett. Det nye nettet er så robust og stabilt at selskapet er sikret en lang rekke betydelige gevinster av dette i årene fremover. For Datametrix har avtalen en økonomisk verdi på 23 MNOK.

Les mer...

Mobilitet viktigste fremtidstrend

PRESSEMELDING: Mobilitet er den trenden som mer enn noen annen kommer til å påvirke den teknologiske utviklingen i næringslivet og det offentlige, viser en ny undersøkelse.

Les mer...

Gresset grønnere i Halogen

PRESSEMELDING: Halogen, et av Norges største konsulenthus innen digital kommunikasjon og design, har ansatt Helene Graver som ansvarlig for salg og markedsføring.

Les mer...

Basefarm kjøper nederlandsk driftsselskap

PRESSEMELDING: Basefarm AS kjøper det nederlandske applikasjonsdriftselskapet Bluedome BV. Kjøpet er et ledd i Basefarms strategi for å styrke selskapets posisjon i det nordeuropeiske markedet.

Les mer...

Pengemaskin for Ergo og Norsk Tipping

PRESSEMELDING: Inntektene endte på 144,5 millioner kroner i 2010, sammenliknet med 145,2 millioner året før. Årsresultatet før skatt ble på 41,5 millioner, sammenliknet med 43,1 millioner foregående år. Den underliggende veksten i selskapet er solid, og gir et resultat som overgår forventningene.

Les mer...

Miljøkrav viktig, men prioriteres ikke

PRESSEMELDING: Miljøkrav er viktig for fire av fem norske bedrifter når it-tjenester skal handles inn. Samtidig blir grønn it prioritert hos bare én av fem bedrifter.

Les mer...

Steria vant Autosys-kontrakten

PRESSEMELDING: Statens vegvesen har valgt Steria som leverandør for videreutvikling av motorvogn- og førerkortregisteret Autosys. Kontraktsrammen er 350 millioner kroner.

Les mer...

Elektronikkjede vil være som Northug

PRESSEMELDING: I løpet av et års tid kommer elektronikkjeden Media Markt til Norge.

Les mer...

Bipper-gründer årets etablererkvinne

PRESSEMELDING: På et arrangement hos Innovasjon Norge i Oslo ble bergensgründeren Silje Vallestad fra Bipper Communication kåret til årets kvinnelige gründer. For tredje år på rad delte Innovasjon Norge og Nærings- og handelsdepartementet i dag ut 1 million kroner til Norges dyktigste gründerkvinne.

Les mer...

Client Computing fusjonerer med Compello Software

PRESSEMELDING: Styrene i Client Computing Europe ASA og Compello Software AS har inngått integrasjonsavtale for en fusjon der selskapene slår seg sammen for å danne et ledende norsk programvareselskap innen fakturabehandling og meldingsutveksling.

Les mer...

Må velge: Nydalen eller Havnelageret

Når de to Oslo-baserte it-selskapene Crayon Group og Inmeta slår seg sammen, oppstår spørsmålet: Hvor skal hovedkontoret ligge; i Nydalen eller i Havnelageret?

Les mer...

Stadig tøffere it-krav

Innboks: Fire av fem norske it-sjefer melder om økt arbeidsmengde og flere krav fra bedriftsledelsen. – It-avdelingen må stadig vekk finne måter å skvise mer ut av de samme ressursene på, konstaterer Anders Lindgren i Steria.

Les mer...

Fusjonen mellom Inmeta og Crayon vedtatt ​

Fusjonen vil skape Norges ledende lisens- og konsulentselskap, Inmeta Crayon ASA

Les mer...

Steria satser på VMware

Oslo: It-konsulentselskapet Steria styrker sin nettskysatsing med teknologi fra VMware.

Les mer...

Avstemning om julegave fra Ventelo

For andre år på rad dropper Ventelo å sende julegave til sine forretningsforbindelser, og gir istedet 200 000 kroner til veldedige formål. Fire kandidater konkurrerer om å få pengene etter avstemning blant publikum og ansatte frem til og med lille julaften.

Les mer...

Vant ikt-avtale med Forsvaret

IT-konsulentselskapet Steria har vunnet en rammeavtale med Forsvaret til en anslått verdi på 400 millioner kroner.

Les mer...