Forsiden

Eldrebølge på iPad

Eldrebølge på iPad

Butikksjef Thor Benny Bøe på Spaceworld Stovner Senter fikk tildelt en kartong med 20 iPad, og kunde Marcin Niziol (tv) teller på knappene om han skal satse på denne eller vente til den nye Samsung-paden kommer til sommeren.

Da itgiganten Apple lanserte iPad 3 var butikksjef Thor Benny Bøe på Spaceworld Stovner Senter klar til innsats. Han forteller om et økende marked for nettbrettet blant de eldre.

STOVNER SENTER: Etter den første helgen i markedet rapporterte Apple-konsernet at det er satt ny salgsrekord med tre millioner solgte enheter allerede. For Thor Benny Bøe, som har drevet Spaceworld på Stovner Senter i 12 år, er iPaden et av det viktige elektronikkproduktene. Ikke bare brettet, men alt tilbehøret som også skaper salg, er viktig.

Forhåndssolgt

Bøe, som selv er fra Refstad, forteller at brorparten av de første enhetene han hadde fått tildelt til sin butikk var forhåndssolgt.

- Mange hadde forhåndsbestilt iPad3 så alle de vi fikk inn på lager ble solgt første helgen, så nå venter vi på neste sending, sier han. Det er hovedsaklig nye kjøpere som ikke har hatt brett før, og de som kjøpte første versjonen av iPad for to år siden som nå investerer i nummer tre.

En av de nysgjerrige kundene innom Spaceworld-butikken er Marcin Niziol, som snart er ferdig utdannet it-ingeniør ved Høyskolen i Oslo.

- Ja det frister med en tablet, men jeg tror jeg venter på en nye 11-tommeren til Samsung som det går rykter om kommer til sommeren, sier Niziol.

Eldrebølge

Thor Benny Bøe mener iPad/nettbrett har vært det viktigste produktet for elektronikkbransjen det siste året, i tillegg til smarttelefoner. En eldrebølge er også på gang når det gjelder iPad-markedet.

- Vi ser at mange kjøpte iPad til besteforeldrene til jul for å få de til å bruke nettbank når de ikke har pc. Så kan de ha kontakt med barn og barnebarn via Skype og videosamtaler på iPad. Etter hvert som de eldre blir mer fortrolig med elektronikken, så kjøper de selv kanskje en pc, smarttelefon og digitalkamera.