Forsiden

Oppsving for digitale leger

  • Markedet for digitale legetjenester har gått i været under koronakrisen.  Helseforsikring er en viktig driver av pasienter til de digitale legene.

De digitale legetjenestene fikk brått økt pågang fra klienter med helseforsikring da koronapandemien var et faktum. Antall nordmenn med helseforsikring har passert 1,7 millioner, i et marked som har vokst kraftig.  

På under 20 år har helseforsikringsmarkedet i Norge vokst fra null til 4,3 milliarder kroner i premieinntekter.  For 2019 er det ifølge Finans Norges beregning en anslått samlet erstatningsutbetaling på 2,9 milliarder kroner. 

De forsikrede tilbys legekonsultasjon som del av forsikringen.  Kunder i eksempelvis If og Gjensidige kobler seg til app-baserte videokonsultasjoner i henholdsvis Kry og Eyr. I starten av koronapandemien skjøt digitale konsultasjoner kanalisert via forsikringsselskapene kraftig i været.  Storebrands kunder kanaliseres til appen Bli frisk og Dr. Dropin.

Kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige bekrefter den økede pågangen fra selskapets kunder til den digitale helsetjenesten Eyr.  I mars var økningen på over 50 prosent, mens pågangen i april er tilbake på normalt nivå. 

Det var mange videolegetimer knyttet til bekymring for koronasmitte i starten, mens henvendelsene i april refererte seg like mye til andre ting, som f.eks. pollenallergi. 

Informasjonssjef Sigmund Clementz i If forteller om tilsvarende tendens for selskapets mange helseforsikringskunder.  If-kundene kanaliseres til den digitale legetjenesten Kry. 

Antall personer med forsikring mot kritisk sykdom eller med behandlingsforsikring var ved inngangen til 2020 henholdsvis 485 000 og 615 000. Antall forsikrede barn er 619 000. Kilde: Finans Norge.