Forsiden

KORONA

Her oppdaterer vi med saker relatert til koronapandemien.

Norsk EU-nei til vernemaske: SKUFFER DE KABINANSATTE

I motsetning til det EUs flysikkerhetsbyrå EASA anbefaler i en detaljert veiledning om koronavern for personer som jobber i luftfarten, sier det norske luftfartstilsynet nei til pålegg om bruk av vernemaske for kabinansatte.  

Les mer...

Kontantstøttepakken "MÅ TREFFE GODT OG FAVNE BREDT"

Bare bedrifter med minum 30 prosent omsetningssvikt som følge av koronakrisen får statlig kontantstøtte.  Det fremgår av bedriftenes koronapakke som finansminister Jan Tore Sanner (H) og næringsminister Iselin Nybø (V) la frem torsdag 2. april 2020.

Les mer...

:FAKTISK: Er koronaforskningen til å stole på?

Forskningsartikler om koronaviruset publiseres i et høyt tempo, og Faktisk.no har kikket nærmere på den aktiviteten.

Les mer...

SKRIVER UT RESEPTEN SOM SKAL REDDE GRASROTNÆRINGSLIVET

Solberg-regjeringen fortsetter milliarddrysset over norsk økonomi og næringsliv. Målet er at vekstbedrifter og arbeidsplasser skal overleve koronakatastrofen.  Næringsminister Iselin Nybø vil kanalisere fem milliarder kroner til bedriftene.

Les mer...

:FAKTISK: Slik er viruset

Det amerikanske smittevernsinstituttet, National Institute of Allergy and Infectious Diseases, NIAID, har lagt ut en rekke bilder av SARS-CoV-2-viruset på sin åpne Flickr-konto. Bildene er tatt av et virus isolert fra pasienter ved hjelp av et transmisjonselektronmikroskop, også forkortet til det litt mer håndterlige TEM.

Les mer...

Videomøter for små og mellomstore bedrifter

Alle som sitter på hjemmekontor har behov for å ha videomøter med kolleger og andre. De fleste starter med Skype som mange kjenner fra før og som er enkelt å sette opp, men det finnes bedre alternativer. 

Les mer...

Oslo ber om ekstraordinær redningsaksjon for kommuneøkonomien

En egen milliardpakke må til for å berge Oslo kommune med over 51 000 ansatte gjennom koronakrisen.  Sammen med finansbyråd Einar Wilhelmsen har byrådsleder Raymond Johansen sendt bønn om en storstilt økonomisk redningsaksjon for hele kommunesektoren til finansminister Jan Tore Sanner.

Les mer...

:FAKTISK: Brennevin til alle under spanskesyken

Forskjell på myndighetenes tiltakspakker før og nå.  OBM føyer til en fri faktafri spekulasjon om den norske cognac-gründeren Jens-Reidar Larsen ble inspirert av tiltaket.  Fakta er at han kom til Frankrike midt under spanskesyken og startet cognacbrandet i 1926.

Les mer...

Byrådets advarsel hjalp ikke: Skjenkestopp i Oslo!

  • Byrådsleder Raymond Johansens advarsel til byens restauranter og skjenkesteder som fortsatt holdt åpent, hjalp ikke.  Etter advarselen fredag, måtte kommunen sette ned foten allerede lørdag.  Mange i bransjen reagerer mot at alle straffes for at noen bryter reglene.

Les mer...

Mange Oslo-barer slurver: Truer med å stenge ølkranene

Den første ordentlige vårhelgen frister tusenvis av osloborgere til en øl i solen.  Men det kan også føre til at byrådsleder Raymond Johansen mandag stenger alt salg av alkohol utenom Vinmonopolet.

Les mer...