Forsiden

KORONA

Her oppdaterer vi med saker relatert til koronapandemien.

Pandemienes historie

  • Pandemier har herjet med menneskene gjennom alle år...

Les mer...

Oppsving for digitale leger

  • Markedet for digitale legetjenester har gått i været under koronakrisen.  Helseforsikring er en viktig driver av pasienter til de digitale legene.

Les mer...

FRYKTER SVINDEL MED KORONAPENGENE

  • Tidligere hvitvaskingssjef i DNB, Roar Østby advarer om at ubevisste banker kan bidra til transaksjoner der bedrifter som får koronastøtte bryter reglene.  Det kan begås bedrageri og korrupsjon med statens penger, som er kriminelle transaksjoner som bankene har plikt til å overvåke.  

Les mer...

TALLKNUSERNE KNELER: Småbedriftene klarer IKKE skattemelding, årsregnskap og koronatiltak uten hjelp

  • Bedriftenes årlige innspurt med årsoppgjør og skatteoppgjør er i gang. Hos regnskapsfolket er arbeidspresset enormt, som vanlig, og så bryter koronakrisen løs.

Les mer...

:FAKTISK: Nytter det å bruke maske?

Faktisk.no om maskebruk og smitte.

Les mer...

Norsk EU-nei til vernemaske: SKUFFER DE KABINANSATTE

  • I motsetning til det EUs flysikkerhetsbyrå EASA anbefaler i en detaljert veiledning om koronavern for personer som jobber i luftfarten, sier det norske luftfartstilsynet nei til pålegg om bruk av vernemaske for kabinansatte.  

Les mer...

Kontantstøttepakken "MÅ TREFFE GODT OG FAVNE BREDT"

  • Bare bedrifter med minum 30 prosent omsetningssvikt som følge av koronakrisen får statlig kontantstøtte.  Det fremgår av bedriftenes koronapakke som finansminister Jan Tore Sanner (H) og næringsminister Iselin Nybø (V) la frem torsdag 2. april 2020.

Les mer...

:FAKTISK: Er koronaforskningen til å stole på?

  • Forskningsartikler om koronaviruset publiseres i et høyt tempo, og Faktisk.no har kikket nærmere på den aktiviteten.

Les mer...

SKRIVER UT RESEPTEN SOM SKAL REDDE GRASROTNÆRINGSLIVET

Solberg-regjeringen fortsetter milliarddrysset over norsk økonomi og næringsliv. Målet er at vekstbedrifter og arbeidsplasser skal overleve koronakatastrofen.  Næringsminister Iselin Nybø vil kanalisere fem milliarder kroner til bedriftene.

Les mer...

:FAKTISK: Slik er viruset

Det amerikanske smittevernsinstituttet, National Institute of Allergy and Infectious Diseases, NIAID, har lagt ut en rekke bilder av SARS-CoV-2-viruset på sin åpne Flickr-konto. Bildene er tatt av et virus isolert fra pasienter ved hjelp av et transmisjonselektronmikroskop, også forkortet til det litt mer håndterlige TEM.

Les mer...