Forsiden

NHO-bedrifter "MED RYGGEN MOT STUPET"

– Flere av våre bedrifter står med ryggen mot stupet, sier Nina Solli, regiondirektør i NHO Viken Oslo. Den ukentlige undersøkelsen blant medlemsbedriftene bekrefter de dramatiske konsekvensene av koronakrisen. 

I motsetning til det EUs flysikkerhetsbyrå EASA anbefaler i en detaljert veiledning om koronavern for personer som jobber i luftfarten, sier det norske luftfartstilsynet nei til pålegg om bruk av vernemaske for kabinansatte.  

 

Bare bedrifter med minum 30 prosent omsetningssvikt som følge av koronakrisen får statlig kontantstøtte.  Det fremgår av bedriftenes koronapakke som finansminister Jan Tore Sanner (H) og næringsminister Iselin Nybø (V) la frem torsdag 2. april 2020.

 

Nødropene om hjelp fra næringslivedere landet rundt blir møtt med nye 100 milliarder kroner fra Solberg-regjeringen.  Nedstengningen av Norge som desperat forsøk på å stoppe koronasmitten har skapt et økonomisk mareritt for næringlsivet.

Forskningsartikler om koronaviruset publiseres i et høyt tempo, og Faktisk.no har kikket nærmere på den aktiviteten.

Næringslivet blir hardt rammet av koronaviruset. Men samtidig kan bedriftslederne sette i gang flere tiltak for å redusere faren for at egne ansatte blir smittet, og at færre i samfunnet blir smittet.