Forsiden

:KORONABUTIKK: Smarte apputviklere gjør butikk med forenkling av smittesporing

Martin Schei og Nicklas Stavnar i Qrona har utviklet en brukervennlig løsning for registrering av fremmøtte barn på trening, gjester til serveringssteder og fremmøtte studenter  på universiteter. Her står de ved registreringen til Silicia teknologiinkubator. Foto: Qrona

Martin Schei og Nicklas Stavnar i Qrona har utviklet en brukervennlig løsning for registrering av fremmøtte barn på trening, gjester til serveringssteder og fremmøtte studenter  på universiteter. Her står de ved registreringen til Silicia teknologiinkubator. Foto: Qrona 

  • I høst er det dukket opp flere løsninger for registrering av besøkende med tanke på smittesporing. Oppstartsselskapet Qrona skjøt blink da Norges idrettsforbund valgte deres løsning og nå tilbyr den gratis til alle norske idrettslag. 


 
  • :ARBEIDSLIV: Det kan gå hardt for seg på Sentrum tannklinikk i tredje etasje på Galleriet i Oslo. – Jeg ble slått ned i fjor, sier tannhelsesekretær Lill-Åse Pedersen.
 
  • :ARBEIDSLIV: Å sende arbeidstakere på hjemmekontor er mildt sagt i den juridiske gråsonen. Hvordan hjemmekontorene landet rundt harmonerer med arbeidsmiljøloven er et godt spørsmål. Hvordan følges reglene for fysisk arbeidsmiljø, psykososiale forhold, medvirkning fra tillitsvalgte, verneombudets rolle og arbeidstiden?
 
  • :FJERNSYN: I en tid da "alle" kan kringkaste direkte fra mobiltelefonen, eksploderer også den digitale møte- og konferanseaktiviteten. OBMs ekspert på redaksjonell video- og direktestrømming deler her noen kjøreregler for godt strømmevett.
  • Hvordan taklet landets største bank med hovedkontor i Bjørvika pandemien?  Les det åpenhjertige intervjuet Signy Fardal gjorde med DNB-sjef Kjerstin Braathen.