Forsiden

ARKIV

Videomøter for små og mellomstore bedrifter

  • Alle som sitter på hjemmekontor har behov for å ha videomøter med kolleger og andre. De fleste starter med Skype som mange kjenner fra før og som er enkelt å sette opp, men det finnes bedre alternativer. 

Les mer...

Oslo ber om ekstraordinær redningsaksjon for kommuneøkonomien

  • En egen milliardpakke må til for å berge Oslo kommune med over 51 000 ansatte gjennom koronakrisen.  Sammen med finansbyråd Einar Wilhelmsen har byrådsleder Raymond Johansen sendt bønn om en storstilt økonomisk redningsaksjon for hele kommunesektoren til finansminister Jan Tore Sanner.

Les mer...

:FAKTISK: Brennevin til alle under spanskesyken

  • Forskjell på myndighetenes tiltakspakker før og nå.  OBM føyer til en fri faktafri spekulasjon om den norske cognac-gründeren Jens-Reidar Larsen ble inspirert av tiltaket.  Fakta er at han kom til Frankrike midt under spanskesyken og startet cognacbrandet i 1926.

Les mer...

Byrådets advarsel hjalp ikke: Skjenkestopp i Oslo!

  • Byrådsleder Raymond Johansens advarsel til byens restauranter og skjenkesteder som fortsatt holdt åpent, hjalp ikke.  Etter advarselen fredag, måtte kommunen sette ned foten allerede lørdag.  Mange i bransjen reagerer mot at alle straffes for at noen bryter reglene.

Les mer...

Mange Oslo-barer slurver. Raymond truer med å stenge kranene

  • Den første ordentlige vårhelgen frister tusenvis av osloborgere til en øl i solen.  Men det kan også føre til at byrådsleder Raymond Johansen mandag stenger alt salg av alkohol utenom Vinmonopolet.

Les mer...

Stortinget samlet bak koronapakken: Utstrakt hånd til frilanserne

  • Frilansere og enkeltmannsforetak var blant de som fikk en utstrakt hånd fra de folkevalgte mandag 16. mars, da et samlet Storting ble enige om krisepakke for næringslivet.

Les mer...

NHO-bedrifter "MED RYGGEN MOT STUPET"

  • – Flere av våre bedrifter står med ryggen mot stupet, sier Nina Solli, regiondirektør i NHO Viken Oslo. Den ukentlige undersøkelsen blant medlemsbedriftene bekrefter de dramatiske konsekvensene av koronakrisen.

Les mer...

Svarer nødrop med 100 milliarder, foreløpig

  • Nødropene om hjelp fra næringslivedere landet rundt blir møtt med nye 100 milliarder kroner fra Solberg-regjeringen.  Nedstengningen av Norge som desperat forsøk på å stoppe koronasmitten har skapt et økonomisk mareritt for næringlsivet.

Les mer...

Solberg om regjeringens koronapakke: "DETTE ER BARE BEGYNNELSEN"

  • Det vil komme flere nye tiltak før påske, lovet statsminister Erna Solberg da hun fredag 13. mars la frem en rekke strakstiltak for å lindre problemene for bedrifter, arbeidstakere og eiere. Prislapp på "Koronapakke 1" er 6,5 milliarder kroner.

Les mer...

Krigen mot korona: Dette gjør du som bedriftsleder og ansatt

  • Næringslivet blir hardt rammet av koronaviruset. Men samtidig kan bedriftslederne sette i gang flere tiltak for å redusere faren for at egne ansatte blir smittet, og at færre i samfunnet blir smittet.

Les mer...