Forsiden

Utviklet mobilbanken på hjemmebane

Utviklet mobilbanken på hjemmebane

Torvald Kvamme satser på egne ansatte i utviklingen av Bulder Bank.  

Norges første mobilbank, Bulder Bank, er utviklet av bankens egne ansatte.  Dette er et eksempel på at outsourcing av teknologiske utviklingsprosjekter avtar.  Nå er det insourcing som gjelder.

For Bulder Bank som snart teller mellom 15 og 20 årsverk er det viktig å være et team som sitter tett på virksomheten og forretningsmålene.  

– Outsourcing til andre land skaper mye byråkrati, og ofte går vinningen opp i spinningen, sier direktør Torvald Kvamme. Bulder Bank har med 350 testkunder i løpet av sommermånedene fått en boliglånsportefølje på over 100 millioner kroner.

Gründer og partner i konsulentselskapet Asure AS, Arne Fossheim, bekrefter også trenden med at norske bedrifter ønsker større nærhet til sine egne it-prosjekter. Han sier at oppgaver som egner seg for outsourcing til eksempelvis India må være veldig tydelige og nøyaktig spesifisert. 

– Det som outsources nå er mer korte sprinter, tydelig spesifisert programvare som tar en til fire uker å lage – for deretter å utføre en ny komponent i en ny sprint, sier Fossheim.