Forsiden

:MEDIER: De satser på en journalistkarriere!

 

Her er nye navn i OBM: Fride Askildt og Celestine Sigvartsen satser på en fremtid som journalister.

Sigvartsen (22) og Askildt (23) er journaliststudenter ved Høyskolen Kristiania. I vinter har de to praksisplass hos Oslo Business Memo.

– Jeg er en kreativ person som er glad i å skrive, ta bilder og lage video. Jeg føler journalistikk åpner mange muligheter for meg, og drar meg i den retningen jeg ønsker. OBM har gitt meg mye erfaringer som jeg tar med meg videre, sier Askildt. 

–Jeg har alltid vært veldig glad i å skrive, og vært veldig opptatt av å være oppdatert i nyheter, mote og lokalt . I tidlig alder har jeg ønsket å bli journalist og drømmen har jeg holdt på helt til voksenalder. Jeg synes yrket er veldig spennende fordi man hele tiden lærer noe nytt. I OBM har vi lært masse, og jeg gleder meg til å forsette med dette fremover, sier Sigvartsen. 

– Det er veldig hyggelig at Fride og Celestine har valgt å prøve ut sine journalistiske ferdigheter her, og nå kan OBM-leserne glede seg til flere saker som publiseres de neste dagene, ukene og månedene, sier redaktør Magne S. Otterdal.

OBM er en frilansdrevet virksomhet med et nettverk av selvstendige journalister og fotografer som bidragsytere.  Sigvartsen (22) og Askildt (23) har allerede bidratt med flere saker og reportasjer i OBMs nedslagsfelt, som er lokal dekning av næringsliv, økonomi og arbeidsliv i Oslo. I tillegg leverer OBM-nettverket fagpressejournalistikk til flere redaktørstyrte fagblad i Fagpressen, hvor OBM også er medlem.

OBM holder til i Oslo Media House, rett over gaten for Høyskolen Kristiania. Redaktør Otterdal har veldig god erfaring med å ha de dyktige journaliststudentene på besøk.