Forsiden

Ansetter fast fremfor innleie av konsulenter

Ansetter fast fremfor innleie av konsulenter

KULT I VIPPS: Sivilingeniør Aksel Stadler Kjetså (28) synes det er kult å jobbe i Vipps, en bedrift folk flest har hørt om.  Foto: Chaitra Shamraya. 

Alexander Stadler Kjetså (28) begynte i Vipps etter å ha startet karrieren i et konsulentfirma.  Både Vipps og Fremtind forsikring ønsker fast ansatte fremfor konsulenter fremover.

 – Det er veldig mange kule bedrifter man kan jobbe i som sivilingeniør akkurat nå, men jeg ville prøve Vipps for det er nytt – og det er gøy å jobbe et sted folk flest har hørt om, sier han.  

– Som regel når du sier du er sivilingeniør så er det ikke noe oppfølgingsspørsmål, men når du jobber i Vipps så har man lett en ramme å snakke rundt, sier Stadler Kjetså.  

Det siste halvåret har Stadler Kjetså sittet og laget prototyper for internasjonal den internasjonale satsingen i Vipps. Han trives veldig godt i Vipps, og at det som er kult med jobben som utvikler er at han får være med på hele prosessen og tenke å finne løsninger, ikke bare utføre tildelte oppgaver.  

– For å løse problemer er Vipps flinke til å samle kompetanse i idefasen, og det gjør det lettere å løse problemet. Utviklere i idefasen, og domeneeksperter også i utviklingen. Da konkretiser vi problemet og ikke den tekniske løsningen, og flere kan bidra gjennom hele prosessen, sier han. 

– Drømmejobben er nok et sted jeg hele tiden kan innovere og lage nye produkter, der jeg alltid får stimuli for å finne ut hvordan jeg kan løse problemet. Så lenge det finnes en nøtt å knekke, så er jeg ganske gira, sier Stadler Kjetså.