Forsiden

ARBEIDSLIV

Oslo Business Memo er medlem av Fagpressen og med vårt nettverk av erfarne journalister leverer vi journalistikk i form av artikler, videoreportasjer, foto og grafikk til en rekke andre fagblad og tidsskrift, som Paratmagasinet, Stat & Styring, Finansfokus og Ingeniørenes stemme. Her finner du noen av sakene OBM har laget.

Kommunekravene på bordet - arbeidsgiverne spiller pandemikortet

  • Kommunenes forhandlingsleder Tor Arne Gangsø trekker pandemikortet:  Han mener frontfagets ramme må stå sterkere i pandemiåret enn noen gang før.

Les mer...

Bølge av søknader om statsborgerskap bekymrer

De første to ukene etter at UDI åpnet opp for søknad om dobbelt statsborgerskap 11. februar, har det kommet i overkant av 10 000 søknader.  Arbeidstakerorganisasjonene i Politet er bekymret for konsekvensene av søknadsbølgen.

Les mer...

Ansetter fast fremfor innleie av konsulenter

Alexander Stadler Kjetså (28) begynte i Vipps etter å ha startet karrieren i et konsulentfirma.  Både Vipps og Fremtind forsikring ønsker fast ansatte fremfor konsulenter fremover.

Les mer...

:MEDIER: De satser på en journalistkarriere!

 

Her er nye navn i OBM: Fride Askildt og Celestine Sigvartsen satser på en fremtid som journalister.

Les mer...

Over 47000 jobber i finans

Antall jobber i finansiering og forsikring passerte 47000 i fjor. Sektoren, som har mange sysselsatte i Oslo, har svingt mellom 45 000 og 50 000 jobber de siste 25 årene.

Les mer...

Banker og låntakere i grenseland

De eldste og yngste låntakerne er også de som utfordrer lånegrensene mest. Fem prosent av de samlede boliglånene overskrider 500 prosent av husholdningens inntekt. 

Les mer...

Brexit skaper legemiddelstrid

Det er strid om regjeringens tiltak for å møte legemiddelmangelen i kjølvannet av britenes brexit.

Les mer...

Det kjedelige statsbudsjettet

– Dette statsbudsjettet er veldig lite kontroversielt. Fra en samfunnsøkonoms synspunkt er det rett og slett kjedelig, sier Tonje Krakeli Sneen, samfunnsøkonom og forhandler i Parat.

Les mer...

Utviklet mobilbanken på hjemmebane

Norges første mobilbank, Bulder Bank, er utviklet av bankens egne ansatte.  Dette er et eksempel på at outsourcing av teknologiske utviklingsprosjekter avtar.  Nå er det insourcing som gjelder.

Les mer...

Se opp for muldyr, miksere og tromler

Tidligere ble de kalt hvitsnippforbrytere. Men nå bringer Finanstilsynet inn nye begreper i økonomisk kriminalitet.   “Muldyr”, “miksere” og “tromler»  definerer nye knep som brukes av dagens finansforbrytere.

Les mer...