Forsiden

MEMO - logg inn med sms!

Her kan du lese kronikker, kommentarer, intervjuer av og med aktører i næringsliv, politikk, akademia og media.  Fokus er næringsliv og økonomi i Osloregionen gjennom den frie tanke og ytring.  Vi tar gjerne innspill til tekster - ta kontakt: redaksjonen@oslobusinessmemo.no

:BLOGG: Hva kan vi forvente oss av appen som skal samle kollektivreise-Norge?

:BLOGG: I disse dager skrives det et lite stykke norgeshistorie. Vi har lov til å håpe at november 2017 blir stående i bøkene som starten på en ny æra for kollektivreiser her i landet. 

Les mer...

:BLOGG: Pipperviken gourmet slalåm

:BLOGG: Det er muligens ikke så mange fremmøtte på Rådhusplassen den tredje helgen i september som ved en amerikansk presidentinnsettelse. Men likevel: En kvart million smattende, smakende, matglade streifer innom på jakt etter godbiter fra norsk gourmetlandbruk.  Les Sverre V. Bjørnholts blogg!

Les mer...

:BLOGG: - Ta godt imot en ny generasjon reisende som kanskje jobber vel så godt underveis som når de kommer frem.

:BLOGG: - Noen av oss jobber ekstra godt om vi får lov å ta arbeidsdagen med oss om bord på et tog, skriver Sigrid Elsrud. Les togbloggerens tanker om det ultimate mobile kontoret.

Les mer...

:VALG: Oslobenken ble blågrønn med et nødskrik

[stortingsvalg 2017] Oslobenken på Stortinget så lenge ut til å bli rødgrønn utover valgnatten, som et ekko fra kommunevalget i 2015. De fleste stemmene gikk da også til den rødgrønne siden. Men det var før fintellingen av Oslo-stemmene, som sikret Høyre utjevningsmandatet som Ap hadde inne det meste av valgnatten.

Les mer...

:BLOGG: "Jeg opplevde makten som vanlige mennesker har når de går sammen på nettet"

:BLOGG: I flere uker skrev hun kritiske tweets om det norske systemet for elektronisk stemmetelling.  Hun opplevde at advarslene ble ignorert av myndighetene.  Men så skjedde det noe. Les hvordan Patricia Aas, utvikler  i Vivaldi, opplevde gjennomslaget.

Les mer...

:MEMO: Jon von Tetzchner til angrep på Google - beskylder annonsegiganten for maktmisbruk

:MEMO: Jon von Tetzchner , gründer av Opera og Vivaldi, går til bloggangrep mot søkegiganten: - Som monopolist i både søk og annonsetjenester viser Google, dessverre, at de ikke er i stand til å avstå fra maktmisbruk, skriver han i en blogg.

Les mer...

:MEMO: Oslo sliter med å bli sett som innovasjonsby

:MEMO:  Selv om Oslo skårer stadig høyere som en av de beste byene å investere i, sliter Norges hovedstad med å synliggjøre seg som en by for nyskaping og innovasjon.

Les mer...

>> OSLOFIRMAER HAR INGEN MOBILITETSTRATEGI

[analyse]  En rapport fra Transportøkonomisk institutt avdekker at bedriftene i Osloregionen ikke har egne strategier for mobilitet.  Det finnes enkelttiltak for å styrke grønn transport, men det blir i følge rapporten "litt smått for å nå overordnede mål om et bærekraftig storbysamfunn."

Les mer...

:BLOGG: Pensjon er interessant – også nå

:BLOGG:  Hanne Bratlie blogger denne gangen om hvordan en kan forstå pensjon.  Når hun passerer sin forventede levealder i 2073, vil hun ha vært pensjonist i 26 år.

Les mer...

:MEMO: "Skal bioøkonomien danne grunnlaget for nytt næringsliv, må helse tas med"

:MEMO: Regjeringens bioøkonomistrategi: Helse må være tydeligere med

Les mer...