Forsiden

FEM ÅR SIDEN

Oslo Business Memo passerer åttende årgang i 2017.  Her ligger noen saker fra vår dekning av osloøkonomien i 2012. God lesning!

Prisvinneren: En god hjelp i jakten på nye it-hoder

Fronter AS er vinner av Oslo Innovation Award 2012. Prisen vil være en god hjelp når selskapet jakter på nye, høyt kvalifiserte medarbeidere.

Les mer...

Gründerboom i Oslo

Det er gründerboom i Oslo, og flere unge talenter fristes av å starte egen bedrift. I løpet av de siste månedene har næringsminister Trond Giske åpnet flere nye tilbud til bedriftsetablerere som brenner med gode forretningsideer.

Les mer...

Potensiale for helseindustri

Osloregionen har en historisk mulighet til å bygge en stor lokal eksportorientert helseindustri, dersom det legges til rette for det, fastslår seriegrunder Eirik Næss-Ulseth.

Les mer...

Næringsbyråden angriper rotete Oslo-profilering

Næringsbyråd Hallstein Braathen Bjercke prøver å koordinere det han mener er en kaotisk profilering av Oslo internasjonalt. - Helt ærlig, det vi ser i dag er rot, sier han i et intervju med Oslo Innovation Magazine.

Les mer...

Skaper verdens mest urbane skisted

Steinar Eidaker i Skiforeningen er ikke tvil: Oslo må markedsføre seg som Vinterhovedstaden hele året, og han vil ha sommerskiløype på Karl Johan. Sjefen for Oslo Vinterpark, Mikael Linnander, skaper nå verdens mest urbane skisted.

Les mer...

Forlik om Holmenkollen-regning

Den østerrikske skiheisprodusenten Dopplmayr har inngått forlik med Oslo kommmune om oppgjøret etter selskapets heis-leveranser til Holmenkollen Skianlegg. Oslo kommunes oppgjør med leverandørene til gigantutbyggingen er nå så godt som over.

Les mer...

Oslo Innovation Magazine is out!

Oslo Innovation Magazine er nå i full sirkulasjon. Med et papiropplag på 20 000 eksemplarer vil det engelskspråklige magasinet være godt synlig i Osloregionen utover høsten og vinteren. Kollega Terry Macalister, prisvinnende britisk næringslivsjournalist og energiredaktør i The Guardian, deler nedenfor sitt inntrykk av magasinet. Klikk her for å lese Oslo Innovationa Magazine som pdf.

Les mer...